• Načítám...
>

Obchodní pasáže na Budějovické projdou revitalizací

  • 30. srpna 2022,
  • 18:23,
  • PRAHA 4,
  • Jan Varga

Obchodní pasáže u metra Budějovická projdou rekonstrukcí. Sjednotí se do jednoho stylu a také přibude zeleně a míst k sezení. Projekt připravili městská část Praha 4 společně s magistrátem. Začít by se mělo příští rok na jaře.

Reklama

Zástupci magistrátu a Prahy 4 představili projekt, který změní tvář takzvaného bazénu na Budějovické, tedy průchozí pasáže s obchody u metra C. Promění se ve víceúčelový prostor, který nabídne větší míru využití.

„Technicky to je dovybavení dřevěnými lavičkami nebo tedy dřevěnými prvky, které jsou specifickým druhem lavičky. Není to klasická lavička, co se odnese. Jsou to nové prostory pro květiny, které by měly být přemístitelné a opečovávatelné. Tedy jinými slovy, aby je bylo možné nahradit. Abychom nemuseli vykácet polovinu toho, co nám tam nevábně roste. A zároveň by mělo dojít k tomu, že by se měly vyřešit různé cedule, co tady jsou, aby to dostalo trochu jednotnější a srozumitelnější ráz. Obchodníci se na to těší, takže by to mělo fungovat,“ říká Zdeněk Kovařík, místostarosta MČ Praha 4. 

Celkově se tedy prostor sjednotí a zmizí loga jednotlivých obchodních společností. S těmi jsou městská část i magistrát dohodnutí. Průchozí prostor tak bude sloužit také k příležitostnému posezení. Projekt navazuje na opravy terasy nad jižním vestibulem metra. Ty provázely neshody majitelů pozemků a okolních budov. 

„Mně se je podařilo dát k jednomu jednacímu stolu a uzavřeli jsme dohodu o opravě a vztazích území. Následně se opravila terasa, nyní výstupy z metra normálně fungují. Jelikož se nacházíme na jednom z centrálních míst v rámci Prahy 4 i v tom bazénu, tak jsme připravili společně s městskou částí Praha 4 projekt rekonstrukce a revitalizace tady toho veřejného prostoru. Začít by se mělo v příštím roce na jaře. Předpokládáme, že by bylo hotovo do konce léta,“ říká Jan Chabr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Podobu průchodů představuje výstava panelů s vizualizacemi, které jsou v místě k vidění a budou tam lidem k dispozici po dobu jednoho měsíce. Revitalizace by měla stát zhruba sedm milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu