• Načítám...
>

V Praze Újezd se nově otevřela 5. třída

  • 1. září 2022,
  • 12:17,
  • PRAHA 4,
  • Lucie Sinková

Zatímco v ostatních pražských školách se převážně těšili na prvňáky, tak v Základní škole Formanská se nemohli dočkat páťáků. Pro ně byla totiž nově připravena zcela nová třída, kterou slavnostně 1. září pokřtili jak samotní žáci, vedení radnice, tak i vedení školy.

Reklama

Základní škola Formanská v Praze 4 slavnostně otevřela 5. třídu, která do této chvíle žákům a učitelům scházela.

"Potřebovali jsme pátou třídu zrealizovat a víceméně jsme ji vymysleli z prostoru bývalé šatny. Šatnu jsme byli nuceni přesunout do prostor chodeb," prozradil Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd.

"Myslím, že jsou tam nové prvky. Půjčili jsme si něco ze stavby ostatních tříd, něco málo jsme změnili. Se třídou jsme velmi spokojení, myslím, že i paní učitelka a teď se těšíme, jestli i děti budou spokojené," řekl Tomáš Kunst, ředitel ZŠ Formanská.

"Zalíbilo se mi, že už je to hezky nachystané, máme tu vše, co jsme měli i v té minulé třídě, kde jsme strávili čtyři roky. A na tu pátou třídu jsem se těšila."

"Líbí se mi to. Je to tady takové útulné."

"Jako ujde to. Ne, že bych se sem těšil, ale ujde to."

Nová třída má veškeré moderní vybavení včetně interaktivní tabule, kterou je možné propojit s počítačem. Celkové náklady této třídy vyšly zhruba na jeden a půl milion korun.

"S tím, že jsme připravovali nejdříve prováděcí studii. K tomu se musela vyjádřit hygienická stanice a hasiči hlavního města Prahy. Všichni si kladli podmínky, které jsme museli splnit, abychom mohli tu třídu plnohodnotně otevřít. Když se podíváme na strop, tak ten stál sto tisíc korun. Vybavení třídy stálo šest set padesát tisíc korun. Musím také poděkovat jedné nejmenované dárkyni, která nám přispěla půl milionem korun na tu realizaci," podotkl Václav Drahorád, starosta MČ Praha - Újezd.

  A škola se bude rozrůstat dál. Stavební povolení s nabytím právní moci už je platné a tak se do čtyř let stane devítiletou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu