• Načítám...
>

V Praze 4 proběhl další PesFest. Bavili se psi i páníčci

  • 12. září 2022,
  • 13:11,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Druhou zářijovou neděli se v parku Na Pankráci v Praze 4 uskutečnil devátý ročník festivalu PesFest. Připravena byla spousta zábavy, her a soutěží. Návštěvníci mohli nejen zabavit své psí kamarády, ale také navštívit stánky útulků a záchranných spolků, jejichž zástupci přivedli také pejsky k adopci.

Reklama

Festivalový den byl určen všem milovníkům zvířat, nejvíce si ale přišli na své psi a jejich páníčci. Pod dohledem odborníků si v parku Na Pankráci mohli vyzkoušet řadu psích sportů a aktivit.

,,Přivedly nás sem soutěže pro pejsky, hlavně to, že si to tady oni můžou užít, že to je akce pro ně a za chvilku jde Dusty chytat piškoty," řekla jedna z účastnic PesFestu.

,,My jdeme, jak je tady módní přehlídka, tak Róza jde dělat modelku, takže to je jeden z důvodů, proč jsme sem přišli," odpovídala další účastnice PesFestu. 

,,Asi na soutěže jsme se šli podívat a na ty stánky," svěřila se jiná majitelka drobné fenky.

,,Líbí se nám, že je tady hodně pejsků a my vlastně máme štěňátko, které je socializované," řekla další usměvavá pejskařka.

Psí festival ale není pouze o zábavě, hlavní myšlenkou je pomoc pejskům, kteří v dosavadním životě neměli tolik štěstí.

,,Prezentujeme tady útulky a vlastně každý návštěvník může do toho útulku zajít, respektive do stánku a podívat se na pejsky, kteří jsou k adopci a pomoc samozřejmě i finančně a nebo do našeho charitativního stanu přinést nějaké deky, vodítka, misky, prostě něco, čeho má třeba nadbytek a nebo to může i zde ve stánku nakoupit a do toho charitativního stanu to dát," řekla zastupitelka městské části Praha 4 a zakladatelka PesFestu, Lucie Michková.

Návštěvníci, a to včetně těch čtyřnohých, si na akci mohli dát něco k snědku. Přímo v parku byla totiž připravena i psí restaurace. Hladovým zákazníkům tu nosili vybrané pokrmy přímo na stříbrných tácech.

,,Menu je sestavené z naší nejlepší holistické řady krmiv, pejsek dostává na talíř granulky a k tomu masovou konzervu doplněnou přílohou," řekla Simona Milerová - manažerka Pestaurace. 

A připravena byla i takzvaná psí poradna se známým psím psychologem Pavlem Bradáčem. Ten se snažil lidem poradit, na co je třeba se zaměřit při výběru psa. Především ale radil již stávajícím majitelům s jejich problémovými miláčky.

,,To spektrum problémů je poměrně široké, od pokousaných rukou, pokousaných dětí, neschopností nechat se ošetřit, přes separační úzkosti, přes reaktivitu na cizí psy, až po nějaké drobné neposlušnosti, typicky tahání na vodítku a nebo močení," řekl Pavel Bradáč - psí psycholog.

Pokud jste PesFest v Praze 4 nestihli, ale rádi byste se s psím psychologem poradili, kontaktovat ho můžete třeba na webových stránkách www.psychologpsu.cz nebo na webu Psí univerzita, kde je i řada nahraných přednášek. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu