• Načítám...
>

V Újezdě již po šestnácté závodily rodiny v běhu

  • 15. září 2022,
  • 17:55,
  • PRAHA 4,
  • Marek Tereba

Tradiční dětské běhy uspořádala o druhém zářijovém víkendu MČ Praha - Újezd. I letos se na start postavili nejen ti nejmenší běžci, ale také dospělí.

Reklama

Již po šestnácté se v městské části Praha- Újezd konaly tradiční dětské běžecké závody. A i tentokrát se těšily velkému zájmu místních běžců.

"V letošním roce jsme měli 60 dětí v dětských kategoriích a zhruba 9 dospěláků. V loňském roce bylo také okolo 60 dětí, záleží hlavně na počasí, které zrovna panuje a podle toho děti i dospěláci na závody přijdou, takže dnes je ta účast taková průměrná, ale okolo 60 dětí máme každý rok," řekl Jiří Votava, pořadatel běžeckých závodů.

Závodilo se v šesti kategoriích. Děti do tří let, děti mezi čtyřmi až pěti lety, šesti až sedmi lety, osmi až deseti lety, ale i starší mezi jedenácti až patnácti a také dospělí. 

"Střetávají se tady kategorie dětí od tří až do patnácti let, závodí sourozenci, mohou závodit i rodiče, protože závody se týkají i dospěláků a je to takové hezky prožité sobotní dopoledne. Já si myslím, že pobyt na zdravém vzduchu, i těm co nevyhrají, něco přinese," řekla Jana Draštíková, místostarostka MČ Praha- Újezd.

Běhalo se opět od multifunkčního hřiště u Milíčovského lesa v Kateřinkách. Na ty nejlepší sportovce čekala v cíli, jak je již zvykem, kromě dobrého pocitu také věcná odměna. 

"Vítězové dostávají dárky od sponzorů, od městské části dostávají diplomy, medaile a všichni si závody určitě dobře užili," řekl Jiří Votava, pořadatel běžeckých závodů.

O organizaci závodů i zajištění občerstvení se i letos postaral Sbor dobrovolných hasičů z Újezdu. Tamní městská část chystá i další akce. Během podzimu nebude chybět velký lampiónový průvod a v prosinci bude na programu tradiční mikulášská nadílka i slavnostní rozsvícení stromečku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu