• Načítám...
>

Praha 4 uspořádala Svatováclavské velebení

  • 29. září 2022,
  • 11:33,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

V Den české státnosti se v parku Na Jezerce uskutečnil další ročník oblíbené akce "Svatováclavské velebení", které uspořádala městská část Praha 4. Pro malé i velké návštěvníky byla připravena představení, hudební vystoupení a také rytířské souboje Rytířů koruny České.

Reklama

Slavnostní akce "Svatováclavské velebení" byla i letos připravena v parku Na Jezerce. Tato tradiční událost, kterou pořádá radnice Prahy 4, láká rok od roku stále více lidí. Letos návštěvníky neodradilo ani nepříznivé počasí. 

"Tak my jsme po té covidové pauze "Svatováclavské velebení" zvládli uspořádat už minulý rok, takže vlastně dnes už v tom letošním roce je to druhý pocovidový ročník a my jsme samozřejmě strašně rádi, že v nějaké návaznosti na Nuselské slavnosti, na tu tradici těch nuselských lidových slavností, se nám podařilo obnovit "Svatováclavské velebené" a že dnes můžeme dělat čtvrtý ročník. Takže jsme strašně rádi a doufáme, že už nikdy takovou pauzu nezažijeme," řekl Michal Hroza - radní MČ Praha 4.

Den české státnosti bere většina lidí jako příležitost strávit volný čas s rodinou či blízkými. Co si tedy vybaví a co pro ně znamená, když se řekne 28. září? 

anketa

Pro malé i velké návštěvníky byla připravena představení Toymachine a Kejklíře Vojtána. Na své si přišli i příznivci rytířských dovedností na koních a nechyběly souboje. Divákům se představil soubor Rytíři koruny České.

Slavnostní program uzavřelo hudební vystoupení známé kapely Kašpárek v rohlíku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu