• Načítám...
>

Praha 4 pokračuje v revitalizaci hřišť

  • 10. října 2022,
  • 17:40,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 4 pokračuje v rekonstrukcích i budováních zcela nových dětských hřišť a sportovních areálů. Nově nechala radnice opravit více než 10 let staré dětské hřiště U Kublova nebo sportoviště u sokolovny v Podolí.

Reklama

Radnice Prahy 4 pokračuje v revitalizaci dětských a sportovních hřišť. Kompletní proměnou prošlo i tohle dětské hřiště U Kublova. Nové houpačky nebo lanová dráha nahradily více než 15 let staré herní prvky.

"Vznikly tady nejen prolézačky, ale vznikly tady dnes velice moderní trampolíny s umělým povrchem. A nevznikly tady jen herní prvky pro děti, ale vzniklo tady třeba i volnočasové využití pro rodiče, kteří mají možnost tady relaxovat, přečíst si knížku," řekl Jan Hušbauer - radní MČ Praha 4.

"Myslím si, že je to mnohem lepší, než to bylo. Je tady více těch atrakcí, více prvků pro děti, myslím si, že je tady i více prvků pro ty větší děti, že to začíná být hřiště nejen pro taková ta batolata, ale i pro ty předškolní," řekla Lucie Rozmánková - maminka a návštěvnice hřiště.

A byli to právě rodiče, kteří o podobě nového hřiště rozhodovali.

"Celou řadu těch herních prvků, které jsou dnes moderní, tak jsme zde nechali udělat anketu, do které se zapojili místní obyvatelé a měli možnost si tak vybrat z několika herních prvků tak, aby hřiště bylo nejen pro ty nejmenší, ale i pro ty starší," řekl Jan Hušbauer - radní MČ Praha 4.

Oprava hřiště přišla radnici na více než 4 miliony korun. Rekonstrukcí pak prošlo i sportoviště u sokolovny v Podolí. Největší a nejvytíženější volnočasový areál Prahy 4 dostal po 11 letech nové povrchy.

"Došlo tady k výměně sportovních povrchů nejen na basketbalovým hřišti, ale i na víceúčelovém hřišti, kde se nacházíme na povrchu umělém. Toto sportoviště využívají nejen děti základní školy, blízký Sokol Podolí, ale i široká veřejnost a občané," řekl Jan Hušbauer - radní MČ Praha 4.

Rekonstrukce sportovních povrchů přišla radnici na 4 800 000 korun. Touto generální opravou ale modernizace areálu nekončí. Podle radního Hušbauera by tady v příštím roce mělo vyrůst ještě pítko a fitness zóna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu