• Načítám...
>

Praha 4 si studentskou revoluci připomněla výstavou

  • 18. listopadu 2022,
  • 12:12,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Studentská revoluce. To je název výstavy, která připomíná listopad roku 1989. K vidění je v prostorách budovy úřadu čtvrté městské části.

Reklama

Události 17. listopadu 1989 připomněla výstava pod názvem Studentská revoluce. Ta byla k vidění ve vestibulu úřadu městské části Praha 4.

"Velmi bych chtěl poděkovat naším partnerům, Ústavu pro studium totalitních režimů i Archivu bezpečnostních složek, kteří jsou tvůrci té výstavy, že tady tu výstavu můžeme jako Praha 4 hostit. Já jsem strašně rád, že ta výstava není jen dokumentace těch asi všemi známých faktů o studentské demonstraci 17. listopadu 1989, ale že se věnuje určitým paradoxům, které ten den a samozřejmě ty dny následující přinesly," řekl Michal Hroza (TOP 09), místostarosta MČ Praha 4.

Podle vedení čtvrté městské části je velmi důležité si podobná výročí připomínat.

"Podle mě je to velmi důležité z několika důvodů. Především proto, abychom si uvědomili, že žít ve svobodném světě není v některých zemích běžné a normální. To, co my bereme za standardní věc a neumíme si představit jinou situaci, než že se můžeme svobodně rozhodovat, svobodně cestovat, svobodně studovat a i svobodně si říkat, co chceme, tak v některých zemích to není stále ještě dnes možné. Před rokem 1989 to rozhodně nebylo možné vůbec. Lidé, kteří byli řekněme svobodomyslní, tak byli často zavíráni, utlačováni a nemohli vykonávat profesi, kterou vystudovali nebo kterou chtěli dělat," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

Výstava byla v prostorách budovy úřadu k vidění až do 30. listopadu. Již brzy tu pro návštěvníky připraví další zajímavou expozici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu