• Načítám...
>

Okolí radnice MČ Praha 4 zdobí vánoční stromeček

  • 29. listopadu 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Okolí budovy radnice městské části Praha 4 je zase o něco hezčí. Svítí tam totiž vánoční stromeček, který čtyřka dostala sponzorským darem. U slavnostního rozsvícení nechybělo vedení městské části v čele se starostou Ondřejem Kubínem (ODS) a 1. místostarostkou Irenou Michalcovou (ANO), kteří u této příležitosti popřáli nejen občanům Prahy 4 pěkné Vánoce a mnoho dobrého v novém roce.

Reklama

Radnice městské části Praha 4 se může pyšnit roztomilým vánočním stromečkem. Čtyřka ho získala sponzorským darem a u jeho slavnostního rozsvícení nechyběl starosta městské části Prahy 4 Ondřej Kubín (ODS) a 1. místostarostka Irena Michalcová (ANO).

"Stromeček se mi líbí, je to už u nás v podstatě tradice a dělal jsem si legraci, že příště trumfneme Staroměstské náměstí a pořídíme si z Krkonoš ještě větší stromeček, ale já myslím, že tento je důstojný, dostačující a především je to symbol Vánoc a toho adventu a já doufám, že pro všechny bude ten advent obdobím klidu, pohody a pro některé i obdobím míru," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

"Já bych si představila stromeček na městskou část trošku větší, trošku monumentálnější, ale jsem moc ráda, že můžeme mít aspoň takový stromeček. A když jsem ho viděla neosvětlený, tak musím upřímně říci, že se mi moc nelíbil, ale teď, když se rozsvítil, tak už se mi líbí," řekla Irena Michalcová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 4.

Podstatně větší stromeček je ostatně umístěn přímo ve foyer Úřadu městské části Praha 4 a jsou pod ním dokonce i vánoční dárky. Ale i ten menší, venkovní má své kouzlo, hlavně večer, kdy je krásně osvícen. A právě u jeho prvotního rozsvícení popřálo vedení městské části Praha 4 poklidné Vánoce a mnoho dobrého do roku 2023.

"Za naší radnici bych určitě rád vzkázal šťastné a veselé Vánoce, ať si všichni odpočinou, ať se nestresují a věřím, že nové vedení naší radnice bude oporou pro všechny a že naše městská část bude v tom dalším období jen vzkvétat," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

"Lidem přeji především zdraví, ale bohužel teď k tomu v posledních měsících přidávám, že jim přeji život v míru a v klidu. S ohledem na to, co se děje na Ukrajině si myslím, že je to potřeba a dále se jim snažím vlít do žil takový trochu optimismus, že jim říkám, že pokud to vydrží aspoň tak, jak to u nás je, tak že s nějakými zvýšenými cenami za potraviny a energie se jistě popereme," řekla Irena Michalcová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 4.

Vánoční stromek před radniční budovou městské části Prahy 4 je sice malý a oproti jiným stromkům v některých městských částech skromnější, ale třeba právě tímhle občany čtyřky a kolemjdoucí zaujme. Především jde o symbol Vánoc a ty nejsou jenom o stromcích a dárcích pod nimi, ale o společně stráveném času s rodinou a o možnosti se na chvíli zastavit a užívat si klidu a pohody, na což během hektického roku mnohdy nemáme vůbec čas. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu