• Načítám...
>

Praha-Újezd plánuje postavit nové fotbalové hřiště

  • 5. března 2023,
  • 16:16,
  • PRAHA 4,
  • David Wilczek

Praha - Újezd plánuje postavit sportovní areál, jehož součástí bude nejen travnaté hřiště, ale i hotel. Vzhledem k omezenému rozpočtu spoléhá vedení radnice, že sežene vhodného investora. Zbývající část financí bude využita z dotací.

Reklama

Fotbalový klub SK Újezd Praha 4 má úctyhodných dvě stě dvacet členů s tím, že počet zájemců neustále roste. Ve spolupráci s místní radnicí proto plánuje postavit sportovní areál s travnatým hřištěm, který by nabídl větší zázemí pro tréninky i zápasy.

"Jak se rozrůstáme, tak samozřejmě to jedno hřiště a ještě umělá tráva je nám málo. V součinnosti jsme nějakým způsobem začali řešit, co dál. Je tady nějaký projekt, který je schválený na výstavbu travnatého hřiště," řekl Jiří Jindra - sekretář SK Újezd Praha 4.

"Pokud by se postavilo nové a větší, tak by toto sloužilo pro tréninky pro mládež, samozřejmě pro mistrovská utkání a to travnaté hřiště, které by mělo rozměr asi 110x68 metrů, by sloužilo převážně pro A mužstvo a pro dospělé," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha-Újezd.

Areál by měl vyrůst nedaleko současného fotbalového hřiště hned za místní hasičskou stanicí, kde je dostatečný prostor pro výstavbu. V těsné blízkosti se navíc nachází silnice D1. Plán tak počítá i s napojením na tuto důležitou komunikaci směrem do centra metropole. 

"V areálu je připraveno ve studiu, že by se mohl postavit i hotel s 200 lůžky, restaurací a wellness centrem, který by nemusel sloužit jen sportovcům. V zadní části tohoto pozemku se plánuje i ještě jedno fotbalové hřiště menších rozměrů pro tréninkové aktivity a nebo na tom může být hala postavená," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha-Újezd.

Projekt počítá s celkovou investicí 350 miliónů korun. Vzhledem k omezenému rozpočtu městské část Praha - Újezd plánuje vedení radnice získat finance nejen z dotačních fondů, ale i prostřednictvím soukromého investora.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu