• Načítám...
>

Primátor navštívil Prahu 4

  • 8. června 2023,
  • 15:56,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Prahu 4 navštívil primátor Bohuslav Svoboda. V doprovodu zástupců radnice čtvrté městské části navštívil několik míst. Řeč byla například o zakrytí Spořilovské spojky či řešení pasáže u stanice metra Budějovická.

Reklama

Čtvrtou městkou část navštívil primátor hlavního města Prahy Bohuslav Svoboda. V doprovodu starosty Ondřeje Kubína a dalších zástupců Prahy 4 zavítal například na Nuselskou radnici a další místa.

"My jsme na návštěvu s panem primátorem měli omezený čas, takže jsme dlouho vybírali místa, kam bychom ho vzali, nakonec jsme vybrali tři lokality. První z nich byla Spořilovská spojka, kde naše koalice usiluje o zastřešení této Spořilovské spojky a nacházíme partnera v magistrátu na rozdíl od předchozího období a chtěl jsem vyjádřit panu primátorovi poděkování, že i v jeho zájmu a jeho snahou je, aby došlo opravdu k zastřešení té spojky, která nás dlouhodobě trápí," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

"Jsem skutečně nesmírně spokojený, samozřejmě všude jsou problémy, když se podíváte, tak vidíte, co všechno to potřebuje, ale Praha 4 má jasno, co chce dělat. To, co plánuje, jsou dobré plány, jsou tady krásné úseky a samozřejmě to, co je rozhodující, že všichni ti lidé, se kterými jsem tady hovořil na radnici a ulici, mají snahu, aby se ta Praha 4 někam posunula. Je to největší městská část," řekl Bohuslav Svoboda (ODS), primátor hl. m. Prahy.

Řeč byla také o možné výstavbě multifunkční sportovní haly, která v Praze 4 chybí. Poslední zastávkou pražského primátora byla pasáž u stanice metra Budějovická.

"Ten vestibul je v majetku nebo většinově v majetku magistrátu, respektive dopravního podniku a dlouhodobě nás trápí jeho stav, ať už z hlediska údržby zeleně, ať už z hlediska nějaké stavební situace a rádi bychom, kdyby se podařilo revitalizovat tuto stanici," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

Pasáž je dlouhodobě v neutěšeném stavu. Průchod zde byl dokonce před několika lety omezen a po určitou dobu i zcela uzavřen. I nadále ale jeho stav není zdaleka takový, jaký by si městská část přála.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu