• Načítám...
>

Park V Zápolí prochází revitalizací

  • 11. července 2023,
  • 22:30,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

V Praze 4 probíhá revitalizace parku V Zápolí. V rámci tohoto projektu městská část nainstaluje mimo jiné funkční a herní prvky, pítka nebo nové veřejné osvětlení. Práce by měly skončit na podzim.

Reklama

Jižní část parku V Zápolí prochází revitalizací. V Praze 4 díky tomu vznikne další místo pro setkávání, odpočinek i aktivní trávení volného času.

"Prvotně bych chtěl říci, že jsem rád, že jsme dostali tuto práci do realizace první fáze. Probíhají zde primárně zahradní a sadové úpravy a také následně bude probíhat instalace prvků, místní obyvatelé se mohou těšit nejen na prvky k odpočinku, ale i k aktivnímu trávení volného času," řekl Jan Hušbauer (ANO), místostarosta MČ Praha 4.

Městská část v parku nainstaluje mimo jiné také pítka nebo nové veřejné osvětlení. O zeleň se pak bude starat automatický závlahový systém. Celý projekt vznikal v koordinaci s místními obyvateli.

"Prvním impulzem bylo, že tady pro nás jako pro místní nebyl žádný prostor, kde bychom se mohli scházet, kde bychom mohli pořádat nějaké společné akce a jediné, co tady bylo, byla ta zeleň, ale úplně bych ji nenazývala parkem. Úplně nefungovala jako park, spíše sloužila částečně jako psí louka a bylo zásadní, jakým způsobem zrevitalizovat, aby sloužila místním obyvatelům," řekla Eva Benešová, obyvatelka MČ Praha 4.

"S podobou parku, co byla architektonická studie, spokojeni jsme, protože jsme na tom poměrně dost pracovali s architektkami, to byly měsíce práce, takže si myslím, že to je přesně to, co obyvatelé Michle chtěli a potřebovali. Všichni měli možnost se k tomu vyjádřit, takže předpokládám, že nejen já, ale všichni Micheláci jsou spokojeni. Teď je samozřejmě ještě důležité dotáhnout ten projekt do té podoby, to znamená neustupovat a musí se to dotáhnout přesně do těch krásných obrázků, které nám byly předloženy," řekla Eliška Vachoutová, obyvatelka MČ Praha 4.

Revitalizace parku je koordinována s plánovanými změnami v ulici V Zápolí a s plánovanou výstavbou tramvajové trati. Po jejich dokončení bude následovat revitalizace dalších částí parku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu