• Načítám...
>

Praha 4 připomíná sametovou revoluci výstavou

  • 8. listopadu 2023,
  • 14:29,
  • PRAHA 4,
  • Jaroslav Šetlík

Výstavu u příležitosti připomenutí 17. listopadu 1989 připravila Praha 4. V prostorách úřadu městské části je k vidění desítka panelů s fotografiemi a texty z dob sametové revoluce. Výstavu můžete navštívit až do 28. listopadu.

Reklama

Praha 4 připravila další výstavu. K vidění byla tradičně v prostorách úřadu městské části a tentokrát se věnovala událostem z listopadu roku 1989.

"Tato výstava k 17. listopadu je tradiční výstavou, každoročně si připomínáme tyto významné události, pro mě osobně je 17. listopad tím symbolickým datem, kdy si vypočítáme pád komunistického režimu, byť ten sousled událostí byl širší a komplexnější. Informace těch textů, které jsou tady uvedeny, jsou z historického ústavu, velká část pochází z databáze našeho tiskového mluvčího, pana Bigase," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta MČ Praha 4.

Události kolem sametové revoluce si mohli lidé připomenout prostřednictvím desítky panelů. Na nich byly k vidění jak dobové fotografie, tak i texty.

"17. listopad 1989, tedy sametová revoluce, je velkým milníkem naší historie a cesty k demokracii, znamenal konec čtyřicetiletého útlaku KSČ, STB a Sovětského svazu. Tento historický okamžik je velmi důležité připomínat i v dnešní době, spolu i s jejich hlavními účastníky, a to z toho důvodu, aby pravda a láska vždy zvítězila," řekl Petr Tomáš Opletal (TOP 09), radní MČ Praha 4.

Slavnostní zahájení výstavy proběhlo symbolicky 17. listopadu a k vidění byla pouze necelé dva týdny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu