• Načítám...
>

Zábradlí na Podolských schodech vyvolalo žhavou diskuzi

  • 28. listopadu 2023,
  • 15:48,
  • PRAHA 4,
  • Veronika Kuželková

Velkým tématem k diskuzi pro občany Prahy 4 se staly Podolské schody. Po nájezdových rampách totiž neprojede kvůli zábradlí ani jízdní kolo, to dokonce místy vybočuje do cesty i chodcům. Kdo má tuhle akci na svědomí a kde udělal tesař chybu se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Šum v komunikaci a nebo zkrátka chyba v matrixu? Může se stát obojí! Řeč je o nově vzniklých úpravách na Podolských schodech, pod kterými jsem se sešli s radním pro dopravu z Prahy 4 Jaroslavem Míthem. Právě ty totiž po rekonstrukci vyvolaly řadu emocí ze strany veřejnosti na sociálních sítích. A radnice dává občanům za pravdu.

"O této akci jsme se absolutně nedozvěděli, akce začala samovolně někdy v polovině září, my jsme se tady dívali, co se vůbec děje a oficiální první kontakt naší radnice byl 6. listopadu a to jen z toho důvodu, aby tady umístili značku, kterou tady určitě uvidíte, že sem nemohou jezdit vozíčkáři. To znamená, že se nás ptají jako státní správy, nikoliv jako toho, kdo má spravovat obec. Kdyby se s námi bavili, tak by nám bylo jasné, že tato stavba je pro nás absolutně zbytná a naopak jiné jsou důležitější a v tom provedení, co je tady udělána - včetně prostředního zábradlí, je úplně neužitečná. Je to ukázka toho, jak se dají peníze marnotratně utratit a chybí na ty akce, kde jsou naopak velmi potřeba," řekl Jaroslav Míth (ODS), radní MČ Praha 4.

Po četných dotazech ze strany veřejnosti by proto ráda čtvrtá městská část sdělila, že tuhle stavební akci neobjednala, ani neschválila a dokonce ji ani nefinancovala. Technická správa komunikací společně s Magistrátem hlavního města Prahy, kteří mají stavbu na svědomí, proto slibují nápravu. 

"Podolské schody jsou nově bezbariérově upravené a ty rampy tam slouží kvůli ochraně nevidomých, aby se nezranili o vodící rampy, které jsou tam pro maminky s kočárky. Obecně, ale ještě to nejsou finální úpravy a finální úprava podolských schodů bude v závislosti na počasí zhruba do 10. prosince tohoto roku," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrát hl. m. Prahy.

"Městská část jakožto ta, která má vlastně blíž k těm občanům a k tomu místu, je ta, která by měla iniciovat takovéto věci, co a jak kde udělat, nebo když ta iniciativa jde do občanů přes hlavní město, tak to bylo vždy dobré s městkou částí zkonzultovat. Věděli jsme, jestli je ta akce smysluplná a mohli jsme si dávat i nějaké priority, kde je větší důležitost a kde menší," řekl Jaroslav Míth (ODS), radní MČ Praha 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu