• Načítám...
>

V Praze 4 rozsvítili první vánoční stromeček

  • 5. prosince 2023,
  • 13:16,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Desítky lidí dorazily první adventní neděli před budovu radnice Prahy 4, aby mohly být součástí rozsvícení vánočního stromku. Slavnostního okamžiku se zúčastnily desítky lidí. Na akci nechyběl ani bohatý kulturní program, který nejen moderovala někdejší dětská hvězda Josef Melen.

Reklama

Pořádná zima, sníh a vánoční koledy. Takhle to první prosincové pondělí vypadalo na prostranství vedle radnice Prahy 4. Za hlasitého odpočítávání se tady okolo šesté hodiny večer rozzářil vánoční stromeček.

"My dnes rozsvěcíme slavnostní stromeček, je to letošní první stromeček, první advent, nicméně stromeček je tradiční před naší radnicí a máme tady dnes děti z Mateřské školky Mezivrší, zpívají tady, myslím si, že tady mají krásnou kulisu, příroda nám také přála, takže skvělá akce," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta Prahy 4.

Vánoční stromeček vedle radnice je každoročně prvním, který se ve čtvrté městské části rozzáří. Zdaleka ale nebude posledním. Přesný počet však záleží na zájmu místních občanů.

"V rámci celé městské části je stromečků vícero, my jsme i vyzývali komunitu nebo respektive místní občany, aby se hlásili na radnici, pokud si chtějí ozdobit svůj vánoční stromeček kdekoliv u nich, ať už na sídlišti nebo v rámci městské části, mohli si u nás požádat, poskytli jsme vybavení a výzdobu," řekl Ondřej Kubín (ODS), starosta Prahy 4.

Slavnostnímu okamžiku i přes mrazivé počasí přihlížely desítky lidí a připraven byl i kulturní doprovodný program.

"My jsme si připravili s dětmi z Mateřské školy Mezivrší takové vánoční pásmo písniček, které jsou nejen moje nebo naše, které máme společně s Aničkou, mojí sestřičkou, připravovali jsme se na to přes měsíc, měli jsme pravidelné zkoušky a já musím říci, že to dopadlo na jedničku," řekl Josef Melen - zpěvák a moderátor akce.

"Mně se vždy líbí, když se do toho děti pustí, protože to je takové pravé srdce, vidět tu radost, to zapálení, i to, kdy mám vlastně začít zpívat, to je úplně nejlepší," řekla Anna Tvrzníková Melenová - zpěvačka a moderátorka akce.

Pro děti i dospělé pak radnice Prahy 4 chystá do Vánoc ještě několik akcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu