• Načítám...
>

Praha 4 řeší oživení přírodního pásu na Kavčích horách

  • 21. února 2024,
  • 15:39,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Na otázku, co by si obyvatelé Prahy 4 přáli v přírodním pásu na Kavčích horách, odpověděla anketa uspořádaná městskou částí Praha 4. Zástupci radnice spolu s krajinnými architekty tak během procházky řešeným územím probrali plánované změny v přírodní oblasti v okolí České televize s občany.

Reklama

Místo pro grilování a pikniky, více herních aktivit pro děti nebo venkovní posilovna. To jsou výsledky ankety, ve které mohli občané Prahy 4 odpovídat na to, co by si nejvíce přáli v přírodním pásu na Kavčích horách. Se zástupci radnice a odborníky na krajinnou architekturu se pak občané 21. února mohli setkat na společné procházce řešeným územím a plánované změny prodiskutovat.

"Tyto akce děláme pravidelně, teď máme momentálně akci rozvinutí Kavčích hor, loni jsme dělali tento park krásný, teď pokračujeme přes tu silnici kolem České televize, zatím proběhla anketa, kde jsme zjistili takové ty hlavní věci, co lidi trápí, co by si přáli, co jim tam chybí," řekl Patrik Opa (ODS) - místostarosta MČ Praha 4.

"Já jako občanka Prahy 4, protože tady bydlím, chodím každý den několikrát do tohoto prostoru, bych neměnila nic, jenom drobné úpravy typu stromy, že mohou přibýt, lavičky, protože těch je tady určitě zoufale málo," řekla Alena Balharová - obyvatelka MČ Praha 4.

Procházky po travnatých pozemcích České televize, kde by k úpravám mělo dojít, se zúčastnili i krajinářští architekti z České zemědělské univerzity. Ti na podobných projektech s městskou částí spolupracují třetím rokem.

"Řešíme prostupnost jak pro pěší, tak pro cyklisty, už teď při debatě, kterou jsme teď v úvodu měli, vznikl i problém obsluhy sportovišť, čili půjde tam i o vjezd nějaké dopravy obslužné plus potom řešení zeleně jako takové, komponování výhledu na Prahu a samozřejmě mobiliář," řekl Matouš Jebavý - vedoucí katedry Krajinná architektura ČZU Praha.

Nashromážděné poznatky pak architekti z České zemědělské univerzity promítnou do projektu. Na samotnou realizaci pak radnice vyhradí finanční prostředky z rozpočtu městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu