• Načítám...
>

Starosta Prahy 4 Ondřej Kubín vyvěsil tibetskou vlajku

  • 8. března 2024,
  • 15:27,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Tibetská vlajka zdobí nuselskou radnici Prahy 4. Městská část se tak připojila k akci Vlajka pro Tibet. I letos představitelé městské části podpořili projekt, který vznikl v polovině devadesátých let a který má poukazovat na porušování lidských práv v Tibetu.

Reklama

Starosta Prahy 4 Ondřej Kubín vyvěsil na budově Nuselské radnice tibetskou vlajku. I letos tak městská část vyjadřuje podporu nenásilnému boji Tibeťanů za svobodu. Praha 4 se tím opět připojuje k celosvětové kampani, která každoročně připadá na den povstání Tibeťanů proti čínské okupaci.

"Dnes vyvěšujeme tibetskou vlajku, je to připomínka tibetského povstání, 10. března to bude 65 let, takže máme takové polokulaté výročí a v podstatě si tím připomínáme boj o uznání nezávislého národa a myslím si, že to není jen o Tibetu, v současné době pozorujeme i válečnou agresi na Ukrajině a v podstatě Ukrajinci bojují o to samé," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Tibetské povstání vypuklo 10. března roku 1959 v hlavním městě Tibetu. O život tehdy přišlo 87 tisíc Tibeťanů a dalších 80 tisíc lidí bylo okolnostmi přinuceno odejít do exilu. Mezi nimi i čtrnáctý Dalajláma. Radnice Prahy 4 se vyvěšením vlajky už tradičně připojuje k akci s názvem Vlajka pro Tibet. Projekt vznikl v polovině 90. let minulého století a má poukázat na porušování lidských práv v Tibetu.

"Jak už jsem zmínil, pro nás je to symbol nejen toho tibetského povstání a uznání autonomie jednoho národa, ale je to i symbol v podstatě svobody pro celý svět," řekl Ondřej Kubín (ODS) - starosta MČ Praha 4.

Tibetská vlajka bude na nuselské radnici Prahy 4 vlát po boku té české zhruba týden.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu