• Načítám...
>

Praha 4 hledá nové pěstouny, pozvala je na slavnost

  • 8. června 2024,
  • 0:24,
  • PRAHA 4,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Jak spojit příjemné s užitečným, vědí na radnici Prahy 4. Vedení této městské části uspořádalo Zahradní slavnosti, a to v Domově Diakonie společně s Dny pěstounů. Na nich si bylo možné kromě spousta zábavy také popovídat s lidmi, kteří se ujali opuštěných dětí. Odpoledne se odehrálo v zahradě Domova Diakonie v pražské Krči. 

"Nám jde také o budování místních komunit a tady si myslím, že jde o případ dobré praxe, kde právě Diakonie propojuje s místní komunitou maminky s dětmi a mateřskými školami, kde si všichni na místní zahradě mohou hrát," řekl Radek Lacko (ANO), radní MČ Praha 4.

Praha 4 chtěla poděkovat všem svým pěstounům, těch totiž není nikdy dost.

"My na Praze 4 se můžeme pochlubit tím, že pěstouni mají v péči 120 dětí. Máme totiž 100 pěstounů, minulý rok se nám na té akci povedlo získat 5 nových pěstounů," dodal radní Lacko. 

Lásku dětem, štěstí rodině, říká radní Čtyřky pro sociální a zdravotní oblast Radek Lacko.

"Právě hledáme mezi sebou nové a nové pěstouny. A vždycky přijdou pěstouni a říkají své zkušenosti novým zájemcům," dodal radní Prahy 4. 

A jednou takovou pěstounkou je i Dana Smetanová. Ta se stará o pětiletého chlapečka, v tomto případě jde o jejího vnoučka. Dceři se do cesty totiž připletly drogy. 

"Nikdy jsem jako normální člověk nebyla připravená na takovou situaci. Ani jsem nikde neměla návod. Takže pomohl Facebook a také OSPOD. To mi velmi pomohlo. Nebýt tam tak obětavých lidí, kdy za nimi můžete přijít s každou otázkou, tak by to asi nefungovalo," zdůraznila pěstounka Dana Smetanová. 

Ale upozorňuje, že to chce velkou trpělivost. Ne kvůli dětem, ale kvůli byrokracii. Posteskla si na vládu. I tak si ale všichni účastníci odpoledne užili, jak pěstouni s dětmi, tak obyvatelé Diakonie Šípková, včetně hendikepovaných.

"Byly tady na programu dílničky pro děti, kde si mohly vytvořit nějakou placku, magnetku a odnést si pokreslenou kšiltovku. A zároveň tady bylo občerstvení, které připravili klienti Diakonie Praha a samozřejmě i skákací hrad, což bylo velké lákadlo," pochlubila se Karolína Šugarová z Diakonie Praha. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu