• Načítám...
>

V parku Na Pankráci proběhl 11. ročník PesFestu

  • 16. června 2024,
  • 22:02,
  • PRAHA 4,
  • Ondřej Švec

Češi milují psy a zvířata obecně a tak není divu, že se pro pejsky a jejích páníčky tradičně pořádají nejrůznější psí přehlídky, výstavy, soutěže a festivaly. Jedním z nich, který má už bohatou tradici, je také PesFest, který se už pojedenácté konal v městské části Praha 4, která ho také podporuje. V parku Na Pankráci se tak sešly desítky pejskařů a pejsků nejrůznějších plemen. Návštěvníci si mohli užít soutěže v agility, chytání buřtů nebo piškotů a jak pro lidi, tak pro psy bylo přichystané stylové občerstvení. Novinkou byl Memory Pet Point pro důstojné rozloučení s vaším zvířecím kamarádem.

Reklama

Už pojedenácté se sešli všichni milovníci psů, aby si užili společný den, vyměnili si zkušenosti a nechali své zvířecí mazlíčky hezky vyblbnout v rámci nejrůznějších psích aktivit. Bohatý program si ale mohl užít kdokoli, kdo má rád psy. Tradiční akci PesFest opět podpořila městská část Praha 4.

"Celý den je tady program, jsou tady ukázky, ať už jsou to módní ukázky nebo nějaké poradny a je tady spousta stánků, kdy návštěvníci mohou koupit spoustu dobrot pro své psí kamarády, také je tady samozřejmě dětská zóna," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

Stánky s občerstvením pak čekaly jak na lidi, tak na jejich psí kamarády, pro které byly přichystány opravdové dobroty, například domácí produkty z Orlických hor. 

"Pro letošní rok jsme si představili 4 degustační menu, mají na výběr z hovězí varianty, jehněčí varianty, drůbeží a nebo rybí a jako dezert ještě servírujeme masový plátek, který je ručně dělaný," řekla Simona Müllerová - manažerka Fitmin Pestaurace.

A u pejsků jednoznačně vedlo hovězí. Další stánky nabídly nejrůznější psí produkty, předměty, poradenství a chybět nemohly ani útulky.

"Posláním PesFestu je doopravdy pomáhat, takže tady máme i útulky a návštěvníci, kteří sem přijdou, samozřejmě mohou věnovat nějaký dar nebo finanční obnos přímo útulkům, ale my tady máme také charitativní stan, kdy veškeré dary sbíráme a potom je útulkům rozdělujeme," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

I když se o své pejsky staráte, jak nejlépe dovedete, nikdo nežije věčně. Když ale na smutný okamžik jednou dojde, díky Memory Pet Pointu máte možnost se se svým čtyřnohým kamarádem důstojně rozloučit. 

"Memory Pet Point je samoobslužné pietní místo pro zvířata, kde se klienti mohou 24 hodin denně v naprostém soukromí rozloučit naposled se svým mazlíčkem a bezpečně a hygienicky ho uložit v chladícím boxu. My následně zvířátko převezmeme a domluvíme s klienty, zda chtějí urnu nebo jiný vzpomínkový předmět a zase jim sem zpět zdarma přivezeme urnu s popelem," řekl Lukáš Illek - krematorium zvířat Česká Lípa.

V rámci bohatého programu si návštěvníci mohli užít například chytání piškotu nebo buřta, k dispozici byl také agility park a soutěže pro všechny velikostní skupiny. Zkrátka, každý si přišel na své a tak se určitě nenudili ani psi a ani jejich páníčkové.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu