• Načítám...
>

První multikulturní open air festival Kaleidoskop

  • 25. června 2016,
  • 22:28,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Den plný barev, chutí, vůní, hudby a tance. Tradiční pochoutky z různých koutů světa a mnohem víc. To nabídl o víkendu multikulturní open air festival Kaleidoskop v Praze 4 .

Reklama

Na Praze 4 žije stále více cizinců. Proto se čtvrtá městská část rozhodla uspořádat multikulturní festival Kaleidoskop.

Festival pořádá městská část Praha 4 s finanční podporou hlavního města Prahy.

"My jsme se rozhodli už vzít na vědomí, že v Praze 4 žije vlastně nejvíc cizinců ze všech městských částí. A rozhodli jsme se tím pádem pozvat všechny lidi, kteří je chtějí poznat, kteří si je chtějí poslechnout, ochutnat jejich jídlo a nějak vyjádřit tu jejich toleranci vůči tomu, " řekla Adéla Gjuričová, radní MČ Praha 4.

V rámci Kaleidoskopu se mohly prezentovat také neziskové organizace. Třeba u stánku Světlo pro svět si mohli návštěvníci vyzkoušet slepeckou dráhu se zavázanýma očima a slepeckou holí.

"Je to dobrá příležitost, jak se mohou ty neziskovky prezentovat. Lidé se mohou seznámit, mohou něčím přispět a dozvědí se více informací. Máme tady třeba česko-ukrajinskou nadaci, " řekl Daniel Kunc, zastupitel MČ Praha 4.

"Máme tady Centrum na rovinu, kteří zase dělají ty adopce na dálku," řekla Petra Handlová, organizátorka a PR MČ Praha 4.

"Žijeme lidé různého původu, různého vyznání. Myslím, že pražáci jsou všichni odněkud a my to tady chceme zdůraznit, chceme, aby se tu všichni cítili jako doma," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Kdo přišel, mohl ochutnat speciality mexické kuchyně, vypít kávu z Kavárny židovské obce, dát si sladkou tečku v podobě palačinek, odpočinout v kigistánské jurtě nebo třeba zakoupit tradiční výrobky.

Anketa: návštěvníci akce

Den plný chutí, vůní, hudby a tance. To byl první ročník multikulturního open air festivalu Kaleidoskop.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu