• Načítám...
>

V Praze 4 vznikla nová scéna letního divadla

  • 1. července 2016,
  • 18:05,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Za podpory městské části se i Praha 4 dočkala své letní divadelní scény v Braníku. Po celé léto se diváci mohou těšit třikrát týdně na kulturní a divadelní vystoupení v Dominikánském dvoře.

Reklama

O kulturní program nebude v Praze 4 rozhodně nouze. Branické divadlo znovu ožívá a s ním i nová letní divadelní scéna v Dominikánském dvoře.

"My jsme se někdy začátkem roku přihlásili do výběrového řízení o Branické divadlo a v rámci toho projektu, který jsme prezentovali, tak jsme si vymysleli, protože jsme si všimli tady existuje tzv. Dominikánský dvůr, tato krásná barokní stavba, že bychom v rámci toho Branického divadla v létě provozovali letní scénu," řekl Václav Čížkovský - producent, herec, režisér.

"Vešli jsme do výběrového řízení o Branické divadlo s tím, že až budou divadelní prázdniny, tak vlastně budeme hrát v létě venku a řekli jsme si, že prostě ukážeme těm všem lidem tady okolo nás v Bráníku, že nám jde opravdu o divadlo. Prostě máme rádi divadlo," podotkla producentka Barbora Hanychová.

Nová divadelní scéna v Dominikánském dvoře vzniká i za podpory a pod záštitou místostarosty městské části Praha 4.

"My jsme velmi rádi, že ta myšlenka vznikla u pana Čížkovského, který s tím přišel za mnou na radnici požádat o jakousi podporu nebo vůbec, jestli ta myšlenka má význam v Braníku dělat letní divadelní scénu. Ale jsem rád, že městská část podpořila tento letní divadelní projekt 150 tisíci korun," prozradil Lukáš Zicha (STAN - Tučňák) - místostarosta MČ Praha 4.

Celý projekt spustila vyprodaná premiéra hry Běž za svou ženou právě v Branickém divadle.

"Publikum bylo úžasné a přiznám se. My jsme doufali, že to bude úspěšný, protože ta komedie Běž za svou ženou Raye Cooneyho je už napsaná tak, že já, když jsem četl ten text, tak jsem se smál. To se mi stává málokdy," dodal Václav Čížkovský - producent, herec, režisér.

Anketa: diváci

A slovo dostal i kmotr letní divadelní scény.

"No, tak především bych chtěl říct, že je pro mě velkou ctí, že jsem vlastně v tom letním Dominikánském dvoře, v té scéně divadelní kmotrem. Je to velice příjemné, že na Praze 4 něco takového vzniká," řekl Jiří Werich Petrášek - moderátor, herec.

Doufejme, že úspěch, který provázel premiéru, se bude souboru držet celé léto.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu