• Načítám...
>

Městská část Praha 4 kontrolovala obytné domy

  • 11. července 2016,
  • 9:07,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Mnohé z bytových domů, které obhospodařuje MČ Praha 4 jsou ve špatném stavu. Klíčové pro jejich revitalizaci je sestavení správného rozpočtu na příští rok. Proto se místostarosta této městské části rozhodl k nezvyklému, leč účinnému kroku.

Reklama

Před několika měsíci se místostarosta MČ Praha 4 Lukáš Zicha rozhodl, že osobně zkontroluje všechny domy, které tato městská část spravuje.

„V podstatě je potřeba, abyste ten fyzický stav těch objektů znal a viděl. V roce 2017 hodláme do oprav a rekonstrukce těch domů a nebytových prostor investovat celkově devadesát milionů korun. Ty investice půjdou do těch domů, které my teď procházíme a odstraní ty nedostatky,“ řekl Lukáš Zicha ,místostarosta MČ Praha 4.

Nájemníci domu, kromě toho, že na zastupitele čekali, tak se také svěřovali. Prostě vítali osobní kontakt a jeho zájem.

„Setkáváme se s občany, ti, co nás nestihnou, tak nám volají, že nás nestihli, tak my se s nimi domluvíme a znovu přijedeme a mluvíme s těmi lidmi, takže dojde k finální podobě toho podkladu, který bude vlastně sloužit jako podklad na fond oprav, který je součástí rozpočtu na příští rok,“ řekl David Polák, tiskový referent MČ Praha 4. 

Městská část Praha 4, konkrétně její místostarosta je ve svém přístupu ke kontrole domů vlastně takovou první vlaštovkou mezi zastupiteli. Věřme, že bude inspirovat i další městské části.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu