• Načítám...
>

Břehy koupaliště Lhotka spásají ovce a kozy

  • 14. července 2016,
  • 7:32,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Obnova a oprava koupaliště Lhotka je zatím pouze v plánech projektantů s tím, že jeho otevření by se mohlo uskutečnit v roce 2017. Zatím se na březích rybníka pase stádo koz a ovcí. Nejenom, že je to ekologičtější, než žací motorová technika, ale zároveň tím MČ Praha 4 ušetří ne nezanedbatelnou částku letošního rozpočtu určeného na úpravu zeleně.

Reklama

Koupaliště Lhotka, které v současné době není v provozu, prochází určitou mírou revitalizace. Je trochu méně obvyklá, ale zase má blíže k přírodě.

„My tady postupně revitalizujeme koupaliště Lhotka, cílem je tady udělat koupaliště a ten nápad s těmi ovcemi a kozami ten je až druhotný, protože nám vlastně hygiena dala negativní stanovisko ke kvalitě vody a my se s tím musíme nějak vypořádat. Proto jsme se rozhodli, že sem prozatím dáme tohle stádo ovcí a koz,“ řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Koupaliště bude biotopové. Tedy čištění vody bude starostí mikroorganismů, které žijí na kořenech vodních rostlin. Voda se bude částečně napouštět z artézských studní a naopak přebytečná voda se bude upouštět do Zátišského potoka. 

„A poteče to tímto potokem dál do Vltavy a tam se ještě připravuje odkrytí koryta a Zátišský potok by měl být revitalizován až dolu do Vltavy,“ řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4. 

Uvedením koupaliště Lhotka by se vlastně obnovilo nejenom samotné koupaliště, ale přispělo by to k ozdravění ekologie i v celém jeho okolí. 

„Koupaliště Lhotka je velmi dobrá lokalita pro místní obyvatele, a to i z hlediska ekologie a doufejme, že to bude brzy otevřené, řekl Vítězslav Král, odbor životního prostředí MČ Praha 4.

Zatím se na břehu zarostlého rybníku ve Lhotce pasou ovce a kozy. Podaří-li se v průběhu příštího roku koupaliště otevřít, to ukáže až čas.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu