• Načítám...
>

Praha 4 podporuje příměstský sportovní kemp

  • 28. července 2016,
  • 15:34,
  • PRAHA 4,
  • Milan Schmidt

Dnešní děti často před pohybem dávají přednost počítačovým hrám a televizním seriálům. Částečně je to i proto, že netuší jak příjemné pocity přináší vítězství nad soupeřem, ale i nad sebou a vlastní pohodlností. Cestou k seznámení se sportem a radostí z něj, může být sportovní kemp.

Reklama

Děti z Prahy 4 mají možnost se o prázdninách sportovně vyžít v příměstském kempu, v areálu klubu Eagles Praha. 

„Máme zájem aby děti sportovaly, aby byly zdravé, aby se učily fair play a aby spolu samozřejmě soutěžily. Městská část Praha 4 tento kemp podporuje finančně, v rámci dotační politiky,“ řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4. 

Kemp je pro děti od 3 do 15 let, které jsou pohybově aktivnější. Pořadatel campu, nezisková organizace Sportjoy, do programu zařadila širokou škálu sportů, které si každé dítě pod vedením trenéra vyzkouší. 

„Pokud se dítě rozhodne že se mu nějaký sport líbí, tak se samozřejmě snažíme o to, aby ihned mělo možnost sportovat v nějakém klubu, a mohlo se sportovně dále vyvíjet,“ řekla Lucie Michková. 

Kemp je příměstský a děti do něj denně dojíždějí. 

„Děti mohou přijet buď v sedm hodin, to tady máme zařízené hlídání, nebo poté přijíždějí později, a v devět začíná první trénink,“ řekl Daniel Bartošek, trenér sportovního kempu. 

Dopoledne jsou tři tréninky, mezi nimiž je dostatečná pauza na odpočinek, který je po obědě delší. Menší děti se i prospí, a odpoledne až do odjezdu opět sportují. Všechny sporty jsou pod vedením trenérů, organizátoři dbají na pitný režim a odpočinek, ale také na vzdělávání. 

„Letos jsme zařadili novinku, že každým dnem dětem představujeme jedno téma o zdravé výživě,“ řekl Daniel Bartošek. 

O kemp, který už se stává od roku 2013 tradičním, je velký zájem rodičů, a hlavně dětí. „Je to určitě dobrý vzkaz do budoucnosti, že se nám děti nebudou toulat po ulicích, ale že prostě sportovat chtějí, a to je důležité,“ řekla Lucie Michková. 

Pod takové prázdniny se podepíše každý vyznavač hesla, ve zdravém těle, zdravý duch.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu