• Načítám...
>

Praha 4 má novou turistickou trasu

  • 29. července 2016,
  • 10:17,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Praha 4 otevřela novou turistickou trasu. Spojit má Velkou Chuchli a Modřany. Pražané, kteří mají rádi vycházky do přírody, najdou na trase spoustu přírodních zajímavostí.

Reklama

Nová turistická trasa, která spojuje Velkou Chuchli a Modřany vznikla na území městské části Praha 4.

"Lidé, když chtějí třeba o víkendu dojít na jednodenní výlet, tak mohou doslova vyrazit už tam, kde bydlí. Mohou sem jít z Novodvorské, z Hodkoviček a prostě zabalit svačinu a jít na výlet a skončit kde budou chtít a ještě nastoupit na městskou hromadnou dopravu, být celý den v zeleni a vrátit na tramvajenku zpátky," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Nová turistická trasa začíná na Branickém mostě, vede přes zalesněné lokality v Kamýku a Hodkovičkách až do Modřanské rokle.

"Touhletou zelenou značkou se povedlo propojit Zbraslav s Braníkem a s tou oblastí Prokopského údolí," řekl Jaroslav Vlasák, předseda Klubu českých turistů.

Turistická trasa jen v Praze měří 4,9 kilometrů a je označena zelenou barvou. Trasa je vyznačená u Klubu českých turistů a ukazuje, že v i Praze se dá najít zajímavá turistická trasa, která povede většinou přes zelené lokality. Zároveň je napojena na ostatní navazující stezky.

"Lidé mohou vidět tady ty háje hodkovické, mohou vidět kamýcký les. Mohou tady vidět vlastně spoustu ještě částečně původních lesů. To vidíte tady kolem, že jsou to lesy listnaté, tak jak bývaly, nikoliv průmyslové lesy smrkové," dodal starosta Petr Štěpánek.

Součástí otevření trasy byla i minibojovka pro děti z příměstského tábora Hobby Centra, při které si mohly děti vyzkoušet své tábornické dovednosti.

Anketa: děti z příměstského tábora

Trasu najdete také v mobilní aplikace Mapy.cz nebo v tištěné podobě časopisu Klubu českých turistů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu