• Načítám...
>

V Praze 4 vznikla nájezdová rampa na magistrálu

  • 1. srpna 2016,
  • 20:31,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Řidiči mohou nově najíždět na magistrálu na Praze 4. Nový nájezd umožní řidičům, kteří přijíždějí od Michle a okolí najet na magistrálu ve směru z Prahy.

Reklama

V Praze 4 vznikla nová nájezdová rampa na magistrálu. Řidičům umožňuje najet na magistrálu ve směru z centra.

"Nový nájezd umožní řidičům přijíždějícím směrem z Michle a přilehlého okolí, tedy i z administrativního centra na Brumlovce, přímo najet na páteřní trasu D1. Nebudou tedy musit již nadále složitě objíždět část Michle a zatěžovat přilehlé komunikace," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

"Jedná se o klasickou napojovací rampu s jedním napojovacím pruhem od ulice Vyskočilova, je to jeden pruh," uvedla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Projekt nájezdové rampy se připravoval skoro 5 let, samotná výstavba začala od dubna tohoto roku. Náklady na stavbu byly přes 10 milionů korun.

"V koordinaci se všemi zúčastněnými, tak se nám podařilo zkrátit termíny, které jsme původně počítaly do 5. září díky právě tomu, že ta koordinace byla rychlejší a i technologicky a i ta důležitost toho napojení nás vedla k tomu zkrácení termínu," dodala Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

"Je to obrovský přínos, my si toho velmi ceníme. Věříme, že to ocení i obyvatelé především Budějovické ulice a širšího okolí, to čítá zhruba asi 6 tisíc obyvatel," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Na magistrálu se dá zatím najet pouze ze směru z Michle. V minulosti se diskutovalo rovněž o nájezdové rampě na magistrálu ve směru od Budějovické.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu