• Načítám...
>

Kulturní centrum Novodvorská má nové nájemce

  • 7. srpna 2016,
  • 15:03,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Společný start prestižního symfonického orchestru, nové éry Tradičního loutkového divadla Zvoneček a aktivit sdružení místních obyvatel se pokusí vdechnout Kulturnímu centru Novodvorská v Praze 4 nový život. Radnice proto vybrala nájemce.

Reklama

Prestižní symfonický orchestr, Tradiční loutkové divadlo a mnoho dalších se pokusí oživit Kulturní centrum Novodvorská. Rada Městské části vybrala nové nájemce.

Městská část Praha 4 se rozhodla v letošním roce pro více jak jednoho nájemce Kulturního centra, tedy jinak, než to bylo v minulých letech.

"Novým generálním nájemníkem bude Pražská komorní filharmonie, dále zde bude loutkové divadlo Zvoneček, Městská policie, Městská knihovna, Fortuna a dále také cukrárna," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4

Velký sál Kulturního centra je jediný zcela bezbariérový sál v Praze a navíc má dobrou akustiku. Díky těmto kritériím zaujal Pražskou komorní filharmonii.

"Dlouho dobu jsme hledali nějaké místo, kde bychom mohli naše aktivity rozvíjet a kde bychom mohli působit. A Kulturní centrum Novodvorská se nám z hlediska řekněme velikosti sálu, z hlediska akustického a z hlediska našich uměleckých záměrů, jevilo jako velmi vhodné," řekl Radim Otépka, ředitel Pražské komorní filharmonie.

"Dále tady máme 4 učebny nebo keramické dílny a v podstatě nový nájemník, který je i provozovatel loutkové divadla Zvoneček nám toto bude zajišťovat a bude zde provozovat tyto komunitní, kulturní a  umělecko-řezbářské akce v učebnách v KC Novodvorská," dodal Lukáš Zicha.

Městská část si od nových nájemců slibuje zvýšení kulturních, komunitních nebo sportovních akcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu