• Načítám...
>

Poezie v technických památkách Prahy 4

  • 1. září 2016,
  • 10:04,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Diváci Prahy 4 dostanou jedinečnou příležitost vidět svou Prahu z velmi neotřelé perspektivy. A to díky dokumentu, který byl natočen i v rámci oslav Dnů evropského dědictví.

Reklama

Městská část Praha 4 vytvořila dokumentární filmovou miniaturu o technických památkách Prahy 4 nazvanou Poezie industrie.

"Tam jsou vlastně neotřelé pohledy na Prahu 4. Je to brané takovou jako poetickou básní a my tomu říkáme Férie," řekl Karel Greif - autor projektu.

"To město se tam ukazuje z výšky, protože je hodně točeno z těch dronů. A tím pádem je vidět vlastně jeho struktura. Je vidět, kde je velmi zelené, a je vidět, kde je naopak krutě industriální. Pak jsou tam samozřejmě ty jednotlivé objekty. Michelská plynárna, pro mě obrovský objev, nebo ta Pánkrácká vozovna krásná, a pak i ten nápad s těmi mosty," sdělila Adéla Gjuričová (Trojkoalice/Nez.) - radní MČ Praha 4.

Film obsahuje unikátní letecké záběry Prahy 4 a dává nahlédnout do významných technických památek z úplně jiného úhlu pohledu.

"Nejzdařilejší Podolská vodárna, ale to nechci říkat, protože se mi zase líbí továrna ETA, překvapil mě most Inteligence, ten vyšel velice pěkně a hlavně tam na mostě se nám podařilo zachytit vlak," dodal Karel Greif - autor projektu.

"Líbí se mi to, že pan architekt David Vávra opravdu má jiné oko. To znamená to, kde my vidíme nějaké dopravní spoje nebo nepronajaté obecní budovy, tak tam on vlastně vidí nějaké zajímavé architektonické zákoutí," konstatovala Adéla Gjuričová (Trojkoalice/Nez.) - radní MČ Praha 4.

"Já bych chtěl vlastně poděkovat všem, kdo se o ten projekt zasloužili," uzavřel Karel Greif - autor projektu.

Slavnostní uvedení dokumentu se uskuteční 6. září od 19 hodin v Divadle Na Dobešce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu