• Načítám...
>

V Praze 4 proběhl open air festival Den zdraví

  • 4. září 2016,
  • 16:41,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Městská část Praha 4 uspořádala Den zdraví tedy jednodenní open air festival zdravého životního stylu. Tato akce v sobě spojila nejenom prevenci a zábavu, ale i vzdělávání široké veřejnosti. Pro návštěvníky byl připraven bohatý program od pohybových aktivit, preventivních přednášek a workshopů až po praktické informace o zdravém stravování.

Reklama

Den zdraví, uspořádaný v Městské části Praha 4 Podolí, ukázal, že lidem psychický a fyzický stav jejich tělesné schránky není lhostejný. O akci mluví Petr Štěpánek, starosta Městské části Praha 4: „Určitě to má být protiváha proti shonu a konzumu, aby si lidé uvědomili, že důležité je zdraví, co jí, a také pohoda vnitřní ve vztahu k těm ostatním a to závisí na tom, jak umíme odpočívat a co jíme, takže tady lidem nabízíme celou škálu příkladů a poradců, kteří jim ukáží, jak je možné odpočívat a jak je možné se stravovat.“ 

Návštěvníci si měli možnost zacvičit, ochutnat jídelníček racionální výživy, neslazené ovocné šťávy, ale i dobré víno a pravé italské pochoutky. A protože duševní pohodě napomáhá i humor, tak ani ten nemohl na Dni zdraví chybět. 

„Já jim vlastně denně jo, já když někde jsem, tak mám pořád něco po kapsách, i když občas to nevychází, protože nemáme čas na jídlo, takže se zastavíme někde v těch hamburgrech, ale to se prostě nedá nic dělat no,“ zavtipkoval Richard Nedvěd, kouzelník. 

Den zdraví byl jen malou ukázkou toho, jak bychom měli žít plných tři sta šedesát pět dní v roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu