• Načítám...
>

Praha 4 revitalizuje dětská hřiště a sportoviště

  • 4. září 2016,
  • 22:22,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Praha 4 se rozhodla navýšit finanční prostředky na obnovu a opravy dětských hřišť a sportovišť. Půjdou především na opravy herních prvků, výměnu písku a dopadových ploch.

Reklama

Městská část Praha 4 zvyšuje kvalitu dětských hřišť a sportovišť, v letošním roce navýšila finanční prostředky na opravy a nová vybavení o částku 1,5 milionů korun.

„Na základě přání rodičů, se městská část Praha 4 rozhodla zastínit dětské pískoviště, v letošním roce se podaří zastínit osmnáct dětských pískovišť, a zbylé budou vypracovány v roce 2017,“ řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

V současnosti městská část spravuje 132 areálů dětských hřišť, sportovišť, fitness parků a samostatných pískovišť. Jen údržba těchto ploch vyžaduje nemalé provozní a investiční prostředky, ročně je to zhruba 7 milionů korun.

„Našim hlavním cílem je bezpečnost dětí, proto jsme vybudovali tyto pergoly, aby se tady maminky s těmi dětmi bezpečně,“ řekl David Polák, tiskový referent MČ Praha 4.

„Praha 4 se snaží revitalizovat veškerá dětská hřiště, příkladem je zdejší park na Dobešce, kde ještě v letošním roce proběhne kompletní výměna laviček, nových chodníků a herních prvků a posilovacích strojů, také pro seniory,“ řekl Lukáš Zicha.

Dětská hřiště a sportoviště spravuje Odbor životního prostředí a dopravy, a ušetřené prostředky směřují právě do oprav herních prvků a ostatního vybavení. Nejen Dobeška se tak může těšit na novou podobu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu