• Načítám...
>

V Nuslích vznikla už třetí komunitní zahrada

  • 4. září 2016,
  • 22:27,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Praha 4 má v pořadí již třetí komunitní zahradu. Pěstovat tu budou místní obyvatelé bylinky, plodovou zeleninu nebo ovocné stromky. Zahrada vznikla ve vnitrobloku domu a sloužit má nejen k místnímu odpočinku.

Reklama

Letos už třetí komunitní zahrada vznikla na území městské části Praha 4. Zatímco v ostatních dvou případech si sousedé založili bylinkové zahrady, tentokrát se jednalo o větší a náročnější akci.

„Já jsem moc ráda, že tato komunitní zahrádka vzniká ve vnitrobloku, který v minulosti působil poměrně smutně, neudržovaně, a je teda skvělé, že budou mít místní lidé možnost se tady scházet,“ řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Komunitní zahrada vznikla ve vnitrobloku domu na rohu Mečislavovy a Ctiradovy ulice v pražských Nuslích. Městská část poskytla pozemek, substrát a sazenice, pomohla se založením záhonu a zprostředkovala pomoc a odborný dozor zahradníků z Kokozy.

„Tady byla velmi aktivní komunita, která chtěla proměnit místo, které byť se tváří jako zelené, tak ta půda je čistě jenom z navážky, navezli jsme sem vyvýšené záhony, které dělala naše integrační dílna, a jsou tady léčivé rostliny, ale i okrasné, suchomilné, tak aby ta zahrada vlastně celý rok kvetla, plodila a lidi z ní měli radost,“ řekla Radka Pokorná, zástupce Kokozy.

„My máme v plánu, aby si každý kdo chce, adoptoval svůj záhonek, o který se bude starat, plus se budou konat takové brigády, nebo podobné akce, kdy při té příležitosti bude ta péče zajištěna,“ řekla obyvatelka Prahy 4, Michaela Dudáčková.

První bylinkovou komunitní zahradu založili v květnu tohoto roku obyvatelé v Hodkovičkách, druhou sázeli v červnu, v Rybářské ulici v Podolí, a tu třetí si místní užívají už teď.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu