• Načítám...
>

Praha 4 uspořádala již podruhé Den s IZS

  • 16. září 2016,
  • 21:19,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Městská část Praha 4 uspořádala v pořadí již druhý Den s integrovaným záchranným systémem. V parku Na Pankráci tak předvedli svou práci a techniku hasiči, záchranáři a také policie. Největší pozornosti se těšila simulovaná ukázka záchrany raněného, při níž hasiči použili vysokozdvižnou techniku.

Reklama

Den integrovaného záchranného systému v městské části Praha 4 byl pro všechny, ale nejvíce se líbil určitě dětem.

„Je to jedinečná příležitost ukázat především dětem, což je ta hlavní cílová skupina, jak integrovaný záchranný systém funguje, denně se setkáváme s prácí Městské policie, policie České republiky a záchranářů obecně, jak zasahují denně v okamžiku kdy to potřebujeme, a můžeme jen doufat, že je nebudeme potřebovat často,“ řekl Zdeněk Pokorný, radní MČ Praha 4.

Akademie dobrovolných záchranářů České republiky předvedla ukázky první pomoci, včetně svého vybavení a cvičné figuríny. Záchranáři ukázali svou gigantickou sanitku Golem, ale ještě většímu zájmu se těšila simulovaná ukázka transportu raněného při požáru, při které hasiči ukázali nebezpečnost své práce, a také to, že výšek se rozhodně nebojí. Svou práci předvedla také Vojenská policie.

„Přivezli jsme ukázat část naší výzbroje, přivezli jsme zbraně, je tady nějaká automobilní technika, samozřejmě největší zájem vzbuzoval vojenský motocykl Vojenské policie. My působíme v rezortu Ministerstva obrany, chráníme objekty Ministerstva obrany,“ řekla Lenka Haberová, tisková mluvčí Vojenské policie ČR.

Den s integrovaným záchranným systémem městské části Praha 4, se uskutečnil letos již podruhé, a prezentace všech jeho složek jasně ukázala, že zájem o práci hasičů, záchranářů a policie je stále velký. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu