• Načítám...
>

Senioři v MČ Praha 4 pravidelně tančí

  • 27. září 2016,
  • 19:34,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Dům s pečovatelskou službou v Městské části Praha 4 Podolí pulsuje čilým životem. Senioři mají ve svých bytech naprosté soukromí, ale zároveň jsou jim poskytovány veškeré služby, které si přeji. Mohou si objednat jídlo, nechat vyprat, zajít ke kadeřníkovi přímo v domě nebo na pedikůru. Několikrát týdně si mohou také vybrat z mnoha volnočasových aktivit.

Reklama

V domě s pečovatelskou službou v městské části Praha 4 – Podolí, senioři nejen bydlí, ale také se tu i baví. Například tancem, nebo poslechem hudby.

Jan Schneider, pověřen řízením Ústavu sociálních služeb MČ Praha 4 uvedl: „Tady v domě s pečovatelskou službou Podolská, stejně jako v jiných pečovatelských domech žijí senioři v domácím prostředí. Mají tady vlastní byty, mají jídelnu, je tady přítomno kadeřnictví, pedikúra, masáže. Zároveň tady máme velký i malý klub, kde se konají různé aktivity, jako tanečky, bridge, deskové hry a další.“

Domy s pečovatelskou službou v MČ Praha 4 mají celkem dvě stě bytů. Staří lidé v nich žijí v naprostém soukromí a zároveň využívají veškeré dostupné služby, včetně programu volnočasových aktivit.

„Teď tu máme dva domovy pro seniory v Branické ulici, pak tady v Podolské a potom jeden Marie Cibulkové, to je u Vyšehradu," uvedl Schneider.

Jiřina Peterková, obyvatelka domova s pečovatelskou službou uvedla: „Jsem naprosto spokojená. Vaří nám tady dobře i ta pečovatelská služba je vynikající. Nemůžu si to vynachválit.“

Mimo domovy s pečovatelskou službou pečuje MČ Praha 4 také o seniory v domácnostech. Terénní služba jim poskytuje nejen dovoz jídla a praní, ale i ostatní služby, podle jejich potřeb.

„Teď ve spolupráci se zdravotnictvím rozjíždíme takovou komunikační, informační kampaň a princip je, aby si tam každý našel ten kontakt a nebál se nám ozvat. My mu vždycky rádi poradíme, ať už by šlo o naše služby nebo o služby jiného poskytovatele,“ sdělil Schneider.

Ústav sociálních služeb v MČ Praha 4 má celkem 13 klubů pro seniory a ty mají dohromady 560 členů. Tyto kluby mají pestré a různorodé programy a senioři se na ně těší.

Radka Nováková, vedoucí klubové činnosti sdělila: „Mezi nejoblíbenější činnosti patří přednášky. Máme několik kroužků numismatiků, hráčů bridge, nebo i krajkářky. Zcela nejoblíbenější záležitostí pro seniory, kteří chodí do našich klubů, jsou pravidelná středeční setkání při taneční zábavě.

Programy pro důchodce seniory nejen stmelují, ale jsou také důkazem toho, že stáří se dá trávit aktivně a mezi přáteli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu