• Načítám...
>

Praha 4 školila děti v dopravní bezpečnosti

  • 30. září 2016,
  • 13:27,
  • PRAHA 4,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 4 ve spolupráci s Městskou policií a spolkem LitCom zorganizovala Dopravní odpoledne. Akce s podtitulem Bezpečnost a prevence v dopravě pro malé i velké se konala na dopravním hřišti v areálu základní školy PORG.

Reklama

MČ Praha 4 v minulosti organizovala dopravně bezpečnostní preventivní akce na dopravním hřišti v areálu ZŠ PORG, pravidelně na jaře. Letos se představitelé Prahy 4 rozhodli jinak.

„Bezpečnost dětí se pro nás stává čím dál tím větší prioritou. Nic naplat, děti jsou většinou po prázdninách, více roztěkané. Přijdou do školy, nejsou zvyklé na režim, tak jsme si řekli, že zkusíme udělat, letos poprvé, Den s dopravním hřištěm na podzim,“ řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

„Hledáme stále nové možnosti, abychom děti vzdělávali, protože jejich bezpečnost je pro nás stále velkou prioritou a chceme, aby se nám v silničním provozu pohybovaly bezpečně, aby věděly, co znamenají jisté dopravní značky a jak se májí pohybovat na silnici,“ řekla Lucie Micková, zastupitelka MČ Praha 4.

„Děti se tady určitě naučí nasazovat přilby, a to nejenom jak si ji správně utáhnout tak, aby ta přilba správně seděla. Naučí se jízdu zručnosti, jak ovládat kolo, zopakují si pravidla. Máme pro ně testy připravené zábavnou formou a kartičky, které vyplňují na každém stanovišti na dané téma,“ dále sdělil Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

„Každé dítě je jiné, takže hledáme individuální způsoby, jak nejlépe jim ty informace sdělit, aby pro ně byly přínosné,“ doplnila Lucie Micková, zastupitelka MČ Praha 4.

„Máme to udělané tak, aby se tady pobavili i dospělí. Ti si mohou na dvou trenažerech vyzkoušet jaké to je jet na motorce nebo autem pod vlivem drog nebo alkoholu, že to opravdu není žádná sranda,“ dále doplnil Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Pomocí speciálně upravených brýlí si totiž člověk může vyzkoušet, jak se mu bude chodit a nedej bože řídit opilému či zdrogovanému.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu