• Načítám...
>

Psí toaleta má v Praze 4 premiéru

  • 6. října 2016,
  • 23:14,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

V pankráckém parku v Městské části Praha 4 byla umístěna první psí toaleta. Tento ekologický výrobek obdržela Praha 4 darem od Nadačního fondu Čisté město a pokud se osvědčí, bude umístěn i do dalších lokalit této městské části. Psí toaleta je vlastně určitou ochranou před agresivitou psí moči, která může poškozovat nejenom rostliny, ale i stavby. Její provoz je bezúdržbový.

Reklama

Tento psí záchod je první vlaštovkou v pankráckém parku městské části Praha 4. Zda se osvědčí mezi psy, to ukáže až čas.

„Nápad se psím pisoárem jsme uvítali, uvidíme jaký bude mít ohlas a doufáme, že v tom budeme pokračovat dál, pokud budou vítáni pejskaři, to budeme vědět tak za měsíc, za dva. Pokud by se to osvědčilo, dali bychom to rádi i do bytové výstavby,“ řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

Pisoár má pomoci zvýšit čistotu na ulicích, kde si psi označují své teritorium močí. Značkování má za následek úhyn rostlin, poškození tyček, odpadních košů či veřejného osvětlení, v horších případech rohů staveb.

„Ten pisoár má více druhů, je tady evidentní do nezastavěné části, váží devadesát kilo, a ten psí pisoár je unikátní v tom, že psi se přečůrávají, takže stačí první pachová stopa psa, a ostatní psi už automaticky na ten psí pisoár čůrají, ta moč stéká po té vnitřní straně toho pisoáru, je tam nádobka, která vlastně tu pachovou stopu udržuje, zatím je ten psí pisoár bezúdržbový,“ řekl Michal Jirásek, výkonný ředitel NF Čisté město.

Zatím je psí pisoár v pankráckém parku tak trochu novinkou, během natáčení u něho spíše postávali nebo ho očichávali, ale k vykonání potřeby nedošlo. Zda ho budou při venčení časem používat, a takříkajíc ho vezmou za svůj, ukáže až čas. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu