• Načítám...
>

Akce Smajlík dbá na bezpečnost dětí

  • 15. října 2016,
  • 1:15,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Bezpečnost dětí při cestě do školy nebo ze školy, ale vlastně i jinde v naší metropoli, bývá kvůli neukázněným řidičům často ohrožena. Proto byla už po několikáté Městskou částí Praha 4 uskutečněna dopravně bezpečnostní akce nazvaná Smajlík. Ta nejenom že ukázala dětem zblízka práci policistů, ale i se na ní osobně podílel. Neukázněným řidičům dávaly Mračouna a těm vzorným věnovaly naopak vlastnoručně namalovaného Smajlíka.

Reklama

Akce Smajlík zaměřená na bezpečnost dětí v dopravě proběhla v městské části Praha 44 v Michelské ulici. Smajlíky a nebo naopak mračouny rozdávali žáci základní školy Ohradní.

,,Usměvavé smajlíky těm, kteří jedou spořádaně v okolí školy, svítí, mají bezpečnostní pás. Pak třeba i mračouny a ty se týkají těch řidičů, kterí nesplňují povinosti pravidel silničního provozu. V každém roce vybíráme určitý počet škol. Ty absolvují dopravní testy a na základě toho vybíráme děti do ulic,“ řekla Lucie Michková, zastupitelka MČ Praha 4.

Na dopravní bezpečnostní akci se děti vždy těší s velkým očekáváním, jestli bude vybrána právě jejich škola.

,,Já to vnímám jako skvělou akci. Děti se na ni hrozně moc těší a myslím si, že to má v prámci prevence smysl. Jsem hrozně ráda, že městská část spolupracuje s policií České republiky, a že tento projekt vůbec vznikl, protože si mýslím, že úplně nejdůležitější pro děti jsou nejen teoretické poznatky, ale především si to osahat v praxi a to tenhle projekt splňuje,” řekla Eva Smažíková, ředitelka ZŠ Ohradní.

Dvojice dětí ze základní školy Ohradní byly u všech dopravních kontrol policie. Většinou se rozdávaly smajlíci a v tom případě nezapomněli řidičům ještě na cestu něco říci. Dopravně bezpečnostní akce Smajlík má výchovný smysl nejen pro děti, které poznávají práci policistů zblízka, ale i pro samotné řidiče. Vždyť za dobu našeho natáčení bylo uděleno víc smajlíků než mračounů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu