• Načítám...
>

Praha 4 vyhlásila soutěž na obnovu Synkáče

  • 21. října 2016,
  • 19:59,
  • PRAHA 4,
  • Barbara Kirchnerová

Městská část Praha 4 vyhlásila soutěž, která by měla být nápomocná architektům při revitalizaci Náměstí Bratří Synků. Cílem je zpracovat projekt, který by zkvalitnil tento veřejný prostor. Soutěž je určena pro žáky, kteří mají podle radních z Prahy 4 jiný pohled na věc.

Reklama

Praha 4 vyhlásila soutěž ve spolupráci s architekty ve škole s názvem pomozte architektům při obnově Synkáče.

,,Je to projekt,který nějakým způsobem reaguje na to, že se na Synkáči metro D a tímto způsobem se výrazně změní vzhled tohoto náměstí. Ten projekt by měl být takový, aby sloužil občanům. My jsme se snažili do těchobčanů zapojit naše nedospělé občany,“ řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

,,Může se zůčastnit jakékoliv dítě Prahy 4. Nehledí se na věk, důležitý je nápad a námět a nezáleží na spracování,“ řekla Kristýna Stará, architektka.

Děti a studenti mnohdy vnímají své okolí jiným způsobem než dospelí a právě pro to se Praha 4 rozhodla je do projektu zapojit.

,,Záměrně do toho zapojujeme děti, protože mají neotřelé nápady a otevřenou mysl. Nejsou ještě svázáni jako my dospělí,“ řekl Jaroslav Míth.

,,K doplnění této soutěže jsou ještě workshopy, které probíhají na tamních školách, nejblíže Bratří synků,“ řekla Kristýna Stará.

Třídy, které se chtěly zůčastnit soutěže absolvovaly v rámci workshopu krátkou procházku po tomto náměstí, kde se také diskutovalo o tom, jak se veřejný prostor dá vnímat.

,,Opravdu se ukázalo, že dětimají jiný pohled a přesně vědí, co se jim na tom náměstí líbí a nelíbí,“ řekla Alžběta Rejchrtová, radní MČ Praha 4.

Dětský tvořivý a spontánní přístup by mohl být velmi inspirující pro zadání urbanistické soutěže. Náměty se tak mohou odevzdávat do patnáctého února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu