• Načítám...
>

Praha 4 se stará o čistotu svého území

  • 26. října 2016,
  • 15:57,
  • PRAHA 4,
  • Barbara Kirchnerová

Městská část Praha 4 se dlouhodobě věnuje problematice s neukázněnými pejskaři, proto se v posledních měsících do ulic vydala městská policie, aby kontrolovala a upozorňovala na to, jak se páníčci svých chlupatých mazlíčků mají chovat. Mezi nejčastější přestupky patřilo ponechání psích exkrementu na ulici, což výrazně znečišťuje prostředí.

Reklama

Praha 4 se dlouhodobě zaměřuje na edukaci pejskařů. Strážníci tak upozorňují majitele psů na jejich povinnosti.

„Jedná se o aktivitu, kterou provádíme v průběhu celého roku, teď je takové vyvrcholení té akce. Zaměřili jsme se na majitele psů, kteří obecně působí ve městě problémy.“ vysvětluje Zdeněk Pokorný, radní MČ Praha 4. 

Někteří z pejskařů totiž nedodržují pravidla. Proto bylo celkem od 1.9. do 24.10. 2016 zkontrolováno přes 280 pejskařů. 

„V 50 případech jsme uložili blokovou pokutu, zejména za znečišťování veřejného prostranství psími exkrementy, a ve 34 případech jsme řešili přestupky oznámením příslušnému správnímu orgánu. Tyto přestupky se týkaly zejména nepřihlášením psa v místě jeho bydliště.“ říká René Štýbr, ředitel městské policie OŘ Praha 4. 

Situace s neohleduplnými pejskaři v Praze 4 není žádnou výjimkou.

„Obyvatelé celé Prahy vnímají problematiku psů, znečišťování psími exkrementy, volné pobíhání na dětských hřištích a pískovištích jako velký problém.“ dodává René Štýbr.

„Strážníci pražské Městské policie na území celé metropole odhalili více než 3000 případů volného pobíhání psů a bezmála 500 případů, kdy majitel neuklidil po svém psovi výkaly.“ říká Jan Čihák, tiskový mluvčí Městské policie hl. m. Prahy. 

Tato akce měla být jakýmsi upozorněním a připomenutím, jak správně by se majitelé psích mazlíčků měli chovat a dodržovat čistotu.

„Z našeho pohledu to nebyla aktivita, která by byla čistě represivní, ale chtěli jsme se opravdu spíše zaměřit na edukaci těch lidí.“ říká Zdeněk Pokorný. 

Praha 4 má tak v plánu s podobnou aktivitou v budoucnu i nadále pokračovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu