• Načítám...
>

Schola Pragensis zve na přehlídku škol v Praze

  • 4. listopadu 2016,
  • 15:59,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Jako každý rok se i letos koncem listopadu koná v Praze tradiční přehlídka škol Schola Pragensis. Stopadesát vystavovatelů, soutěže o ceny i hudební program, to vše je připraveno na poslední listopadový víkend v Kongresovém centru.

Reklama

Hlavní město Praha, prostřednictvím odboru školství a mládeže Magistrátu hlavního města Prahy, zve děti i dospělé na 21. ročník přehlídky a výstavy oboru vzdělání pražských středních, a vyšších odborných škol. 

"21. ročník Scholy Pragensis, což je veletrh našich středních škol, a je to vlastně nejlepší reklama na to, co tady v Praze nabízíme v té vzdělávací soustavě. Mimochodem netýká se to jenom dětí, není to pozvánka jen pro děti, ale myslím si, že je to i vhodné místo pro dospělé, kteří se chtějí učit i v dospělém věku, protože tam v rámci celoživotního vzdělávání najdou prostor i dospěláci," řekl Patrik Nacher, zastupitel hl.m.Prahy. 

Potenciální zájemci o studia na vybrané škole se mohou v reálu přesvědčit, co daná škola nabízí, a mají i možnost porovnání s jinými školami. 

"Když to řeknu jednoduše, tak je to výstava pražských středních škol, nemyslím tím pouze školy zřizované městem, ale prezentují se tam i školy soukromých zřizovatelů, a tyto školy prezentují obory vzdělání které vyučují. To znamená, že je určena především pro žáky končící základní školu, aby věděli, kde mohou pokračovat. Je to báječné jak pro školy, tak pro rodiče a jejich děti, protože na jednom místě, a to místo je Kongresové centrum, tam mají všechny školy pohromadě, mají tam všechno krásně připraveno, vidí obory, vidí zajímavosti ze škol," řekla Lenka Němcová, ředitelka Odboru školství a mládeže MHMP. 

21. ročník přehlídky a výstavy oborů vzdělání pražských středních a vyšších odborných škol proběhne ve dnech 24. až 26. listopadu 2016, v Kongresovém centru Praha. Vstup pro všechny je zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu