• Načítám...
>

Eskalátor na Budějovické nefunguje už téměř rok

  • 29. listopadu 2016,
  • 15:24,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Už od jara nejede na Budějovické eskalátor do metra. Lidem pomalu začíná docházet trpělivost a to zejména seniorům a maminkám s kočárky. Dopravní podnik totiž původně sliboval, že začne jezdit už v květnu.

Reklama

Jezdící schody vedoucí z vestibulu metra Budějovická na autobusovou zastávku do Michle už tři čtvrtě roku stojí.

,,Před tímto eskalátorem byla položena nevhodná dlažba, když namrzlo, musela se vždy posypat posypovou solí a následně ta sůl poškodila celou konstrukci tohoto eskalátoru,“ řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl.m. Prahy.

Dopravní podnik se ho ve spolupráci s výrobcem pokoušel opravit už několikrát, ale zatím neúspěšně.

,,V tuto chvíli čekáme na výrobu nové konstrukce tohoto eskalátoru,“ řekla Aneta Řehková, tisková mluvčí DP hl.m. Prahy.

,,Za společnost Schindler mohu říci, že od začátku situaci s dopravním podnikem intenzivně řešíme. Jsme připraveni potřebnou kompletní výměnu konstrukce realizovat během přibližných tří měsíců,“ řekla Jana Griqová, ředitelka pro nové instalace firmy Schindler.

Přesný termín zprovoznění ale závisí na tom, jak rychle firma rám vyrobí. Většina cestujících se tak už delší dobu u schodů rozčiluje a volá po vysvětlení.

Pokud někteří potřebují použít opravdu eskalátor tak musí využít ten, ke kterému je zavede tato mapa a my se půjdeme podívat jak dlouho tato cesta bude trvat.

Trasa od nefungujících jezdících schodů na autobusovou zastávku trvá svižnou chůzí kolem tří minut. Když se tudy vydá senior, tak mu cesta může zabrat i dvojnásobný čas. Náhradní eskalátor, který přijde vhod jak seniorům tak i lidem s kočárkem. Musí dát ale pozor na to, že je pouze jednosměrný. Pokud půjde všechno podle plánu, tak by se cestující mohli opraveného eskalátoru dočkat v únoru.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu