• Načítám...
>

Praha 4 má nové čestné občany

  • 30. listopadu 2016,
  • 16:37,
  • PRAHA 4,
  • Barbara Kirchnerová

Díky výrazným úspěchům ve svém oboru proslavili jméno nejen své, ale také městské části Praha 4, a právě za to se daná městská část rozhodla udělit čestné občanství několik osobnostem, mezi kterými nechyběl např. oblíbený dětský spisovatel Jiří Žáček.

Reklama

Čestné občanství Prahy 4 obdrželo na konci listopadu 6 osobností, které svou společensky významnou činností přispívají k šíření dobrého jména této městské části.

„My je dáváme hlavně lidem, kteří nějakým způsobem za prvé žijí v městské části dlouhodobě a potom jsou to lidé, kteří svou profesí, svým životem a občanskými postoji šli vzorem těm ostatním,“ řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Mezi oceňovanými byl spisovatel Jiří Žáček a Petr Skarlant, skautský vůdce Eduard Marek, sběratelka loutek Alena Vorlová, nebo manželé Hana Zagorová a Štefan Margita.

„To všechno si zaslouží můj manžel, který před 11 lety zemřel a který skoro celý život sbíral starožitné loutky a já už je jen tak opečovávám,“ řekla Alena Vorlová, lékařka a sběratelka loutek.

„Já mám celou Prahu 4 strašně rád. V podstatě jsme bydleli na Vinohradech a docela dlouho mi trvalo přemluvit Hanku, ať se přestěhujeme na čtyřku,“ řekl Štefan Margita, operní pěvec.

„Líp jsme si nemohli vybrat. Praha 4 je moc krásná, je tady hodně zeleně. Moc prima,“ řekla Hana Zagorová, zpěvačka.

Zazpívat všem přítomným, ale hlavně oceněným přišel i zpěvák Ladislav Kerndl.

„Tato čtvrť pražská není až tak ode mě frekventovaná a jsem domluven, že jsem byl přítomen u ocenění lidí, kteří si to zasloužení,“ řekl Ladislav Kerndl, zpěvák.

Celou akci moderoval Alexander Hemala, který Prahu 4 díky svému dlouholetému působení v České televizi velmi dobře zná.

„Vždycky, když jsem měl chvilku volna, tak jsem za ty kafky šel do toho nádherného parčíku se projít, nadýchat se čerstvého povětří a podívat se na Prahu,“ řekl Alexander Hemala, moderátor.

Praha 4 čestná občanství uděluje od roku 2009 a ocenění získaly už více než tři desítky osobností.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu