• Načítám...
>

Děti dětem předaly hodnotné dary

  • 20. prosince 2016,
  • 18:55,
  • PRAHA 4,
  • Jana Schillerová

Děti Dětského centra v Praze 4 byly ještě před Vánocemi obdarovány. Hodnotné dary jako pleny a další hygienické potřeby pro ně nasbíraly děti ze základních a mateřských škol v rámci předvánoční charitativní akce.

Reklama

Letos se již šestým rokem v Praze 4 konala vánoční charitativní akce Děti dětem. Výtěžek každoročně putuje na dobrou věc, a to Dětskému centru při Fakultní Thomayerově nemocnici. 

"Je to akce, kterou pořádají naše mateřské a základní školy, kdy v rámci různých vánočních trhů, když jsou ta srdíčka otevřená, tak dělají sbírky pro tento kojenecký ústav, v rámci Thomayerovy nemocnice," řekl Jaroslav Míth, místostarosta MČ Praha 4. 

Dary v hodnotě čtvrt milionů korun budou sloužit dětem dětského centra, který pečuje o ohrožené děti, a rodiny se zdravotními, nebo psychickými problémy. 

"My jsme velmi rádi, a chtěli bychom poděkovat, jednak Radnici Prahy 4, jednak všem rodičům a dětem," řekl Petr Čech, náměstek pro léčebnou péči FN Thomayerova. 

"My jsme šťastní, že tato akce běží už několik let, ty děti, které se na to sbírají, nakupují to, nebo vybírají s paní učitelkami, tak si uvědomují, že to dávají pro své kamarády, kteří neměli to štěstí, a nenarodili se ve spokojené a funkční rodině," řekla Jaroslava Lukešová, ředitelka Dětského centra při FN. 

Kromě hygienických potřeb darovaly děti dětem i své vlastní oblíbené hračky. 

"Jsou to i takové příběhy, že sem prostě daly děti své oblíbené hračky, kterých se nebyly schopné zbavit, nebo měly velmi rády citový vztah k nim, a přesto se s nimi rozloučily, aby je daly jiným dětem, které je potřebují více, a zase je potěší, " řekl Jaroslav Míth. 

"Budeme moc rádi, jestli tato akce bude pokračovat i nadále, každoročně stoupá počet dárků, proti loňskému roku je ta hromada skoro jednou tak velká," řekl Petr Čech. 

V letošním roce se akce Děti dětem zúčastnilo 13 mateřských, a 16 základních škol v Praze 4.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu