• Načítám...
>

Praha 4 ukázala jak se chovat v nebezpečí

  • 23. prosince 2016,
  • 12:41,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Praha je bezesporu jedním z nejkrásnějších měst na světě, avšak jako velkoměsto může, zvláště v nočních hodinách, vystavovat člověka také mnohým nebezpečných situacím. Seminář s návodem na chování v těchto nepříjemných situacích uskutečnila MČ Praha 4. Zúčastnili se ho nejenom bezpečnostní složky, ale i senioři a studenti.

Reklama

Konec roku je vždy svátečním obdobím spojeným nejenom s nakupováním vánočních dárků, pochůzkami, ale také dobou v které podvědomě nečekáme od nikoho nic zlého a špatného. Toho využívají právě nejenom kapsáři, ale i ti, kteří neváhají při přepadeních na ulicí použít také násilí.

,,Tento kurz, který pořádáme pro seniory, tak je z větší části zaměřen hlavně na prevenci toho, jak nebýt oběť. Čeho si všímat, čemu se vyhnout, a pak tam jsou samozřejmě i určité jednoduché sebeobranné prvky, ale pro ty seniory je to až ta poslední možnost, když už skutečně nemají jinou šanci, tak zkusit jít do toho střetu,” řekl Lumír Němec, ředitel pořádající společnosti Thor Tactical.

,,Mnozí lidé se dostanou do svízelných situací, které by standardně svým způsobem zvládli, ale před těmi svátky jsou v daleko větším stresu, a když řeší nějakou zoufalou životní situaci, tak se uchylují k činům, které by třeba standardně neudělali,” řekl Zdeněk Pokorný, radní MČ Praha 4.

Samozřejmě i to se může stát, ale původci stovek přepadení v pražských ulicích odehrávají každoročně jsou většinou mladí lidé v podnapilém stavu nebo pod vlivem drog. Dále agresivní jedinci či organizované skupiny zlodějů.

,,V pražské metropoli je bohužel stále velký počet přepadeních na ulici, v parku, při venčení psů, tak my na městské části Praze 4 jsme se rozhodli jít cestou prevence,” řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Pokud bude o tento druh seminářů s praktickými ukázkami sebeobrany v městské části Praha 4 mezi seniory, ale i ostatními lidmi i nadále zájem, bude pokračovat několikaročně i v roce 2017.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu