• Načítám...
>

Nový projekt Prahy 4 pomáhá

  • 10. ledna 2017,
  • 21:06,
  • PRAHA 4,
  • Lucie Linhartová

Lidé v předdůchodovém věku mají často potíže se uplatnit na trhu práce. I přes to, že by si rádi ještě před nástupem do důchodu něco málo vydělali, tak mnohdy k tomu nedostanou příležitost. Zdravotnické zařízení MČ Praha 4 se proto rozhodlo jim zprostředkovat vzdělávaní kurzem chůva pro děti.

Reklama

Zdravotnické zařízení Prahy 4 nabízí nově odborné vzdělávání pro lidi ve věku od 55 do 64 let. Jde o kurz nazvaný Chůva pro děti do zahájení povinné školní docházky. 

"Kurz bude probíhat v každém roce od března do června, je to celkem 160 hodin včetně praxe, a na závěr je ta zkouška, která je akreditovaná z Ministerstva práce a sociálních věcí, a právě umožňuje pracovat jako chůva," řekl Jan Schneider, ředitel Zdravotnického zařízení MČ Praha 4. 

Po úspěšném absolvování kurzu budou moci lidé poskytovat domácí hlídání, a nebo pracovat v mateřských školách pro dvouleté děti. I přes to, že chůvy bývají většinou ženy, tak na tento kurz se mohou přihlásit i muži. 

"Na našich webových stránkách www.zzpraha4.cz jsou veškeré informace k tomu projektu, a zároveň tam jsou kontakty, kam se mohou přihlásit. Také tam jsou podmínky, které musí splňovat, aby se do toho projektu mohli přihlásit," řekl Jan Schneider. 

Zájemci musí být nezaměstnaní, a nebo být ve výpovědní lhůtě. Kurz je bezplatný, a financuje ho Operační program Zaměstnanost. S uplatněním na trhu práce pomůže absolventům samotné Zdravotnické zařízení.

"Součástí toho realizačního týmu je pracovní poradce a motivační psycholog, kteří společně ve spolupráci budou vytipovávat, kam by se ty ženy hodily," řekla Lenka Dvořáková, pracovní poradce Zdravotnického zařízení MČ Praha 4. 

Pokud splňujete veškeré podmínky a baví vás práce s dětmi, tak tento kurz by mohl být pro vás tou pravou volbou. Stačí jen poslat životopis a motivační dopis.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu