• Načítám...
>

V Praze 4 lidem poradí, jak z finanční tísně

  • 16. ledna 2017,
  • 23:22,
  • PRAHA 4,
  • Věra Dušková

Městská část Praha 4 získala užitečného obyvatele. Z Prahy dvě se tam přesunula poradna při finanční tísni. Tato obecně prospěšná společnost zdarma pomáhá lidem, kteří se ocitli v nezvládnutelné finanční situaci.

Reklama

Útoky obchodníků na lidskou mysl přináší své trpké ovoce. Lidé se stále častěji ocitají v neřešitelné finanční situaci. Pomoci jim může Poradna při finanční tísni. Ta se nově nastěhovala do skromného objektu v Hvězdově ulici naproti Pankráckým Arkádám a pomáhá zcela zdarma.

„My fungujeme jako obecně prospěšná společnost. To znamená, že se řídíme zákonem o obecně prospěšných společnostech“ řekl David Šmejkal, ředitel Poradny při finanční tísni.

Porada žije z peněz svých sponzorů i donátorů.

„A naší činnost řídí Správní rada, kde zasedají naši sponzoři i donoři, což jsou největší banky, poskytující úvěry u nás v České Republice,“ řekl David Šmejkal.

Původně poradna sídlila na Praze 2. Prahu 4 si vybrala jako vhodnější lokalitu pro svou činnost.

„Přímo na zastávce metra a autobusů, kousek jsou i tramvaje a největší přínos je ten, že jsme to poskytli poměrně za neziskové nájemné, což je 60 korun za metr čtvereční,“ řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Množství lidí, kteří přecení své síly ve světě financí, svědčí o tom, že jsme na štíru s finanční gramotností. I jejímu vylepšení se městská část Praha 4 snaží věnovat.

„Jedním z projektů, kterému se věnuji v rámci finanční gramotnosti je výuka na základních školách jako pro první, tak pro druhý stupeň, kde seznamujeme děti, jak se má nakládat s finančními produkty, čemu se vyvarovat či finanční produkt není sám od sebe špatný. Je to jako oheň. Dobrý sluha, špatný pán,“ řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

Radní městské části Praha 4 věří, že až vyrostou nové, už školou poučené generace, nebude nutné už hasit žádné osobní finanční průšvihy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu