• Načítám...
>

Strom plný bot rozděluje obyvatele Prahy 4

  • 10. února 2017,
  • 16:38,
  • PRAHA 4,
  • Redakce

Lidé si rádi fotí ověšený strom s botami v Humpolecké ulici na sociální sítě. Kdo je ale autorem, se zatím nikomu nepodařilo zjistit.

Reklama

Werichova pohádka o Frňákovníku možná ožívá na Praze 4. V Humpolecké ulici se asi před 3 lety objevil Škrpálovník. Strom ověšený starou, ale i novější obuví. Jenže jde opravdu o umění, pohádku, a nebo jen o problém který je třeba řešit?

"O tomto problému víme, děje se tak již 3 roky. Za tuto dobu jsme nechali boty ze stromu odstranit již pětkrát pomocí plošiny. Hraje si tak zřejmě místní mládež, každopádně do dubna, kdy strom obroste zelení, necháme opět boty odstranit," řekl Lukáš Zicha, místostarosta MČ Praha 4.

Možná přijde líto i peněz, které se na odstranění z rozpočtu dávají.

"Bohužel, nejedná se zcela o levnou zábavu. Jedno odstranění stojí 5 tisíc korun, a jsou na to použity finance z odboru životního prostředí," řekl Lukáš Zicha.

Zajímavý názor na strom mají studenti z blízkého Gymnázia Budějovická.

"Vůbec jsem o tom neslyšela, ale teď se mi to zdá jako docela dobrý nápad, určitě se tam půjdu podívat. Přijde mi to jako vcelku zajímavý umělecký projekt. Ty boty nemusí mít jen význam umělecký, zároveň mohou poskytovat dobrý prostor pro úkryt různých ptáků nebo i hmyzu," řekla Anna Sojková, studentka Gymnázia Budějovická.

Na rozdíl od Frňákovníku se Škrpálovník tak dobrým vtipem býti nezdá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu