• Načítám...
>

Občané Spořilova spoluvytváří podobu svého parku

  • 11. února 2017,
  • 16:56,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Lidé ze Spořilova projednávali společně s TSK a radnicí MČ Praha 4 možnosti budoucí podoby parku nad zastřešenou Spořilovskou ulicí. Realizace urbanistické studie by měla vytvořit atraktivní veřejné prostranství, které by nenásilně spojilo obě části Spořilova a také by celý prostor odhlučnila.

Reklama

Po Spořilovské projede oběma směry až 50 tisíc vozidel denně včetně kamionové nákladní dopravy.

"My jsme tady pozvali občany Nového i Starého Spořilova, aby se přišli vyjádřit k návrhu na zakrytí Spořilovské ulice. Ta před desítkami let vlastně odtrhla od sebe ten Starý a Nový Spořilov, a zanesla sem desítky tisíc automobilů za 24 hodin," řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Tunelové překrytí by mělo ty, kteří bydlí v okolí Spořilovské, zcela zbavit hluku a částečné také výfukových plynů.

"Tou druhou důležitou věcí je, že jsme to spojili s dlouho plánovanou přípravou tramvaje, která by vlastně jela podél Spořilova," řekl Petr Štěpánek.

Na povrchu betonového překrytí se počítá s parkovou úpravou, ozelenění, a právě tato několika hektarová plocha, tedy její využití, byla námětem setkání občanů.

"Právě si myslím, že tenhle park bude velmi důležitým veřejným prostranstvím," řekla Alžběta Rejchrtová, radní MČ Praha 4.

"Návrh vypadá dobře. Doufám, že to nějakým způsobem vyřeší tak, aby se ta úroveň hluku snížila," řekl Vladimír Lis, účastník veřejné diskuze.

Výsledky tohoto prvního setkání lidí ze Spořilova budou doplněny sociologickým průzkumem, a 19. června proběhne další veřejná diskuze, na které se představí projekty se zapracovanými připomínkami občanů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu