• Načítám...
>

Užívání léků má svá přesná pravidla

  • 15. února 2017,
  • 12:20,
  • PRAHA 4,
  • Tomáš Mladějovský

Jak správně používat léky na předpis, ale i ty, které si můžete kdykoliv koupit v lékárně bez lékařského předpisu. To bylo námětem přednášky pro seniory konané na Nuselské radnici. Zvláštní kapitola přednášky byla věnována také účinnosti a dávkování léčebných doplňků stravy.

Reklama

Přednáška o správném užívání léků se setkala na Nuselské radnici s velkým zájmem seniorů. Nejenom, že léky dostávají na předpis, ale také si je hodně sami nakupují, zejména pak vitamíny.

„Lidé staršího věku cítí potřebu získat informace o tom, co se týká bezprostředně jejich zdraví. Jak známo, jak stárneme, těch pilulek bereme čím dál tím více,“ řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Seniory hlavně zaujala ta část přednášky, která se věnovala léčbě chřipky, lékům na ředění krve a k utlumení bolesti.

„Konkrétně tato přednáška se věnuje správnému užívání léků, problematice uchovávání léků, správnému zacházení s lékovými formami, o lécích, které jsou potencionálně nevhodné ve stáří, protože ne všechny léky mohou senioři v plných dávkách používat,“ řekla Martina Dulavová, lékárnice.

„Myslím, že jsem se tentokrát trefila, protože je o to velký zájem, takže to vypadá, že tuto přednášku budeme opakovat na podzim,“ řekla Eva Schneiderová, organizátorka akce MČ Praha 4.

Přednáška byla také věnována práci lékárníka a jeho pravomocem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu