• Načítám...
>

Praha vyhlásila nejlepší handicapované sportovce

  • 23. února 2017,
  • 11:00,
  • PRAHA 4,
  • Nela Štefanová

V pražském hotelu Top proběhlo vyhlášení nejlepších handicapovaných sportovců České republiky pro rok 2016. Celý večer se tradičně nesl ve sportovním duchu a nechyběl zde ani pestrý doprovodný program.

Reklama

Nejlepším handicapovaným sportovcem roku 2016 se stal plavec Arnošt Petráček, tento paralympijský vítěz, který si vloni vybojoval v Riu olympijskou medaili v závodu do padesáti metrů, si převzal medaili pro vítěze v pražském hotelu Top. Kromě poháru a dalších odměn, získal vítěz k dispozici speciálně upravený vůz.

Arnošt Petráček uvedl: „Dnešní vítězství je ocenění za dlouhodobou práci, mých rodičů, trenérů, přátel, kteří mi věnují svůj volný čas a podporují mě.“

Sportovec má v nejbližší době plánu potvrdit vítězství na mistrovství světa v Mexico City, které se bude konat v září. Co se týče dlouhodobějšího cíle, čekají ho studentské povinnosti.

„ Mám plánu dokončit vysokou školu technicko-ekonomickou, obor ekonomika podniku,“ dodal Petráček.

Se svou lukostřelbou obsadil druhé místo David Drahonínský, který se také může pochlubit vítězstvím v kategorii nejlepší handicapovaný sportovec v Praze. Kromě svatby ho letos čeká nabytá sportovní sezóna. 

Sám uvedl: „V tomto roce mě čeká mistrovství světa v září v čínském Pekingu, kde jsem v roce 2008 vyhrál svou první medaili a hned zlato na paralympijských hrách. Takže se tam budu snažit co nejlépe připravit.“

Adriana Krmášová, primátorka hl.m. Prahy, uvedla: „Samozřejmě jsme hrdí na naše sportovce, kteří dosáhnou výjimečného výsledku, ale toto je trošku jiné. Když se dívám na svoje překážky někdy v práci, tak si vždycky vzpomenu, že jsou tady takoví, kteří mimo těch pracovních překážek překonávají i ten handicap.“

V roce 2020 uvede Tokio na paralympijských hrách celkem 22 sportů. Dva sporty se tu objeví poprvé a to Taekwondo a badminton. Je známo, že čeští handicapovaní sportovci patří mezi světovou špičku a tak je reálné, že další medaile přivezou i v těchto nově schválených disciplínách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu