• Načítám...
>

První masopust se uskutečnil v Praze 4

  • 27. února 2017,
  • 15:12,
  • PRAHA 4,
  • Johanka Hubičková

Únor tradičně patří oslavám svátku hodování - Masopustu. Vůbec první masopust byl letos uspořádán v Praze 4. Nadšení návštěvníci určitě nedopustí, aby byl zároveň posledním.

Reklama

Masopustní dobroty, bohatý program pro děti i vyhřívaný stan plný překvapení a vzácných hostů. To vše čekalo na návštěvníky v parku na Pankráci.

„Masopust je stará česká tradice a ta myšlenka vznikla v kanceláři starosty, že by bylo pěkné uspořádat masopust pro občany Prahy 4,“ řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

„Vlastně jsme největší nedělená samospráva v České republice a inspirovali jsme se na vesnicích, kde pořád tradice masopustu žije, a říkali jsme si, že tady v té 130 tisícové městské části to půjde také, tak jsme se rozhodli to zkusit a díky tomu, že nám přálo sluníčko a naši obyvatelé, tak se to povedlo a tímto zahajujeme tradici a masopust tak bude každý rok,“ řekl Petr Štěpánek, starosta MČ Praha 4.

Děti si zatancovaly a zazpívaly s Vláďou Hronem a milovníci dobré četby si přišli na své s návštěvou spisovatele Michala Viewegha.

„Masopust je pro mě jako historie, ale chápu, že jsou lidé, kteří se snaží tuto tradici oživit, a proto jsem dnes tady a mám tady něco přečíst,“ řekl Michal Viewegh, spisovatel.

„To nejdůležitější, počasí, vyšlo úplně skvěle,“ dále řekla Iva Kotvová, místostarostka MČ Praha 4.

Historicky první masopust, který pořádala MČ Praha 4, se setkal s velkým ohlasem a všichni věří, že nebude poslední

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu