• Načítám...
>

Vyhodnocení projektu Lepší škola

  • 3. března 2017,
  • 16:50,
  • PRAHA 4,
  • Lukáš Kubát

Lepší škola, to je projekt Prahy 4, který v pátek vyvrcholil na Nuselské radnici. Na závěrečné prezentaci přednášeli svoje nápady na zlepšení školní výuky žáci čtyř základních škol z pražské Michle.

Reklama

Jak zlepšit školní prostředí, nebo jak zkvalitnit školní výuku. Svoje nápady prezentovali žáci čtyř základních škol z Prahy 4. Projekty pak hodnotila jak široká veřejnost, tak i zástupci radnice.

"Podporuji jakékoliv aktivity, kde se nějakým způsobem zapojí děti. Jsou aktivní, a je to něco, kde se propojuje nejenom vzdělávání a výuka, ale i praxe. Školství by mělo být o tom, jak říkal Komenský: škola hrou," řekl Jaroslav Míth, radní MČ Praha 4.

"Já rozhodně fandím těmto věcem, kdy děti něco sami vymýšlejí, nějaké věci na zlepšení toho okolí té školy. Předpokládám, že v jejich očích by vše stálo za to, to zrealizovat," řekl Ondřej Růžička, radní MČ Praha 4.

I nám se žáci pochlubili svými projekty.

"My máme tři projekty. První je Světlo pro lepší zážitek. Druhý je Workoutové hřiště, chceme se hýbat, a to třetí je Škola na cestách, chtěli bychom nové fotoaparáty," řekla Katka, ZŠ Na Líše.

"Já jsem vedoucí jednoho hlavního projektu Pítka, a ten je o tom, že bychom dali do naší školy pítka, a k tomu jsme připojili relaxační prostor," řekla Marie, ZŠ Bítovská.

"Budeme prezentovat Zdravou výuku, potom Lezeckou stěnu a Multifunkční ateliér," řekla Tereza, ZŠ Mendíků.

Vítězný projekt je ze Základní školy Mendíků, a je to Učení na balkóně. Druhé místo obsadila Základní škola Ohradní, se svým Multifunkčním amfiteátrem.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu